Élelmiszeripar

Csak magas minőségű bioélelmiszereket lehet majd piacra dobni az EU-ban az Európai Parlament által ma elfogadott szabályok nyomán.

  • Legyen a 25 élelmiszeripari szakember egyike, aki részt vehet a 2018. augusztus 25. és szeptember 1-je között Varsóban megrendezésre kerülő új élelmiszertermékfejlesztési folyamatokban alkalmazott eszközöket, technikákat és módszereket bemutató eseménynek.

  • 2018. április 16-19. között tizennégy ország részvételével zajló tanácskozás házigazdája a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A budapesti workshop központi témája az élelmiszerlánc biztonságosabbá tétele a lakossággal való jobb kapcsolattartás és a…

Szinte minden területen javuló eredményeket tapasztaltak a szakemberek a 2018-as tavaszi szezonális élelmiszer-ellenőrzésen. A feltárt hiányosságok között a nyomonkövethetőség területén volt a legjelentősebb a javulás.

  • Példaértékű az államközi kereskedelemben és a helyi működésben is a kaposvári húsipari cég. A társaság ipari körülmények között kézműves-minőségű termékeket kíván előállítani.

  • A fogyasztást ösztönző kampány és az ötszázalékos áfa hatására annyira megugrott a hazai kereslet, hogy relatív hiány alakult ki. Ezt nehezíti, hogy magas belvízszint miatt a Dunántúl jelentős részén egyelőre…

Az élelmiszerkereskedelmi hálózatok teljesítményét alapvetően határozza meg néhány tényező, mint az elhelyezkedés, a munkatársak teljesítménye, az alapterület, a választék, a versenyhelyzet, és ezek közös eredője: a vásárlóerő.

2018. márciusban a fogyasztói árak átlagosan 2 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Ezen időszak alatt a legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint az élelmiszerek ára nőtt.

Az idei év meghatározó a vállalkozások számára abban, hogy a fejlesztési elképzeléseik megvalósításához kedvező feltételek mellet támogatáshoz jussanak.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok