Élelmiszeripar

Harminc tonna, tizenkilenc cégtől érkezett, rászoruló családoknak szánt ételadományt szállított keresztül Budapest történelmi belvárosán egy teherautó-konvoj hétfőn, hogy felhívja a figyelmet az élelmezési világnapra.

  • Fél év alatt több mint háromezer pénzügyi-gazdasági bűncselekményt tártak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói – írja a pénteki Magyar Idők.

  • Kilencedik alkalommal hirdeti meg a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, amelyre a 18 és 40 év közötti, saját vállalkozással bíró természetes személyek jelentkezhetnek, illetve jelölhetők 2017.…

Az irányító hatóság az „Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel” című pályázatra a kérelmek beadását ideiglenesen felfüggeszti.

A magyar szőlőtermelés az elmúlt néhány évben a divatos, minőségi, keresett fajták irányába mozdult el. Az ezekből és más fajtákból készült hazai borok népszerűek a külföldön, az import viszont visszaszorult.

  • A legtöbb borvidéken már befejeződött a szüret. A minőségében nagyon jó lesz az idei évjárat, a mennyiség 2,7 millió hektoliter körül várható. A minőségjavuláshoz hozzájárul a Borkiválósági program is.

  • Régóta várt rendelet jelent meg a minap a Magyar Közlönyben. A kisüzemi bortermelők regiszteréről szóló szabályozással így lezárult a jövedéki törvény tavalyi módosításával elindult folyamat.

Október végén rendezik meg az I. Nemzetek Sajtfesztiválja elnevezésű eseményt a fővárosban. Emellett sajtversenyt is tartanak, továbbá egy jelentős nemzetközi szervezet magyar tagozata is létrejön.

  • Az Agrárgazdasági Kutató Intézet szokásos havi elemzése szerint a nyerstej kiszállítása 29 százalékkal csökkent augusztusban az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A dobozos tej kivitele viszont nőtt.

  • A NAK élelmiszeripari tevékenysége a vállalkozások többletbevételhez való juttatásán felül az élelmiszer-előállítás jó hírnevének kialakításában is megmutatkozott – hangzott el a kamara csütörtöki tejágazati szakmai tanácskozásán. Frissítve!

Az Agrármarketing Centrum a meghirdetett „A belföldön megvalósuló, elsősorban tudástranszfer célú rendezvények (Kódszám: AMC-P-17-4)”, illetve a „A belföldön megvalósuló rendezvények: fesztiválok, illetve vásárok keretében hazai termelők, illetve termékeinek promócióját szolgáló tevékenységek (Kódszám: AMC-P-17-5)” megnevezésű pályázati felhívások benyújtási határidejét 2017. október 6-án 12:00 óráig meghosszabbítja.

  • A magyar élelmiszerpiacot és gasztronómiát népszerűsítő program támogatására írt ki két pályázatot 90 millió forintos keretösszeggel az Agrármarketing Centrum (AMC).

  • A 2013. évi támogatási kérelmet jóváhagyó, illetve részben jóváhagyó határozattal rendelkező termelői csoportok kifizetési kérelmet nyújthatnak be a létrehozásuk ösztönzése és működésük elősegítése érdekében.

  • 2017. március 28-án jelent meg a ,,Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás" című, VP1-2.1.1-2.1.2-17 kódszámú pályázati felhívás.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok