Élelmiszeripar

Élelmiszer-adományokkal megrakott kamionok haladtak át Budapesten az élelmezési világnap alkalmából, hogy az élelmiszerrel való pazarló bánásmódra és az egészséges étrend fontosságára hívják fel a figyelmet.

Az uniós tagországok baromfifeldolgozói érdekképviseleti szervezetének éves budapesti közgyűlésén 18 országból összesen 276 regisztrált ágazati szereplő vett részt. A szervezet elnöke az EU-Mercosur egyezmény utáni lehetséges világot elemezte.

  • Három ormánsági település összefogásával valósult meg az a közfoglalkoztatási mintaprogram, amelynek keretében vágóhíd, húsfeldolgozó-üzem és sertéstelep létesült. Továbbá a Belügyminisztérium a közfoglalkoztatási programok bázisán gazdaságélénkítési programot dolgozott ki.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága az „EGYÜTT AZ ÉLELMISZERIPARÉRT” programsorozat egyik állomásaként az exportpiacokkal és a magyar cégek exportlehetőségeivel foglalkozó konferenciát szervezett 2019. október 2-án, a budaörsi Holiday…

A villányi Günzer Tamás pincészete nyerte el a 2019-ben az Év Pincészete-díjat. A címmel mindig egy bortermelő gazdasági társaság kollektív teljesítményét ismerik el.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a VII. Magyar Sajtmustrát, amelyen három készítmény nyert arany minősítést. Az eseményen bejelentették, hogy változni fog az élelmiszerkönyv sajtra vonatkozó része.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei