Gabona- és édességipar

  • A kenyér után a pékáru esetében is szigorodhatnak az élelmiszerkönyvi előírások – írta a Magyar Nemzet. A pékszövetség szakmai titkára a lapunknak azt mondta, a malmi búza árának alakulása határozza…

  • A liszt a hazai élelmiszer-termelés egyik fontos alapanyaga napjainkban is, a kenyér pedig egyik meghatározó része étkezési szokásainknak. A 2017-es adatok alapján a belföldön felhasznált liszt mennyisége 840,3 ezer tonna,…

  • Magyarország negyven elismert újítása közé választották az idei innovációs nagydíjon az Okos Élelmiszer koncepcióját. Szakács Tamás ötletgazda az úgynevezett okoskenyerekről azt mondta, nem kivenni kell a hozzávalókat az élelmiszerből, hanem…

  • Jó ideig nem lesz elég friss áru, azaz zöldség, gyümölcs, tőkehús a brit kereskedésekben, ha az ország megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból október végén – írta az Euronews.

  • A vegetáriánus étrend – vagy inkább életmód – követőinek száma évek óta lassan, de kitartóan emelkedik. Azonban sem a lakosság, sem a szakértők körében nincs egységes álláspont a növényi alapú…

  • Az ötfős szakmai zsűri kiválasztotta Magyarország legjobb kenyereit a Magyar Pékszövetség VIII. Kenyérversenyének keretében. A nyílt versenyen csaknem félszáz termék indult három kategóriában.

  • Nagy trendfordulón vagyunk túl, ugyanis az élelmiszergyártók is rájöttek arra, hogy a hazai alapanyag nagyon fontos számukra – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Nagy István agrárminiszter.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is csatlakozik a „Műanyagmentes július” kezdeményezéshez, arra ösztönzi – mások mellett – élelmiszer-előállítással foglalkozó tagjait is, hogy ebben a hónapban minél kevesebb műanyagot használjanak termékeik…

  • A Magyar Marketing Szövetség hetedik alkalommal írja ki pályázatát az OMÉK-on kiállítási marketing díjra. A díjátadásra a szeptemberi eseményen, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara standján (A pavilon) kerül sor.

  • Évente mintegy 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobnak ki fejenként a magyarországi háztartások. Ezen a felesleges pazarláson szeretne csökkenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal napokban indult új, szemléletformáló kampánya.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei