Új logisztikai bázist és élelmiszer-laboratóriumot adtak át szerdán, a magyar családi tulajdonban lévő Halker Kft. balatonboglári telephelyén.
Az 1,4 milliárd forintos projekt 912,8 millió forintos uniós támogatást nyert el. A beruházásokról Gödry Zoltán ügyvezető igazgató-tulajdonos elmondta, a még felszerelésre váró élelmiszer-laboratórium a kutatásokkal együtt fontos szerepet kap az élelmiszer-hamisítás elleni küzdelemben, lehetővé téve a termékek azonnali bevizsgálását. A projektet egy konzorcium valósítja meg, amelyet a Halker Kft. vezet, tagjai az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontja, továbbá a szintén kutatásokkal foglalkozó Seqomics Kft.
Új Spar-üzem
Több mint 1,2 milliárd forintból építette fel új, kényelmi élelmiszereket gyártó üzemét a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. Üllőn, ahol már az induláskor 50 új munkahelyet teremtettek - ismertette Heiszler Gabriella, a vállalat magyarországi ügyvezető igazgatója szerdán. Elmondta, hogy a vállalat üllői logisztikai központjának területén található létesítményben kezdetben naponta 4 tonna majonézes salátát és több mint 20 ezer szendvicset fognak készíteni. Az 1500 négyzetméteres üzem építését 2017-ben kezdték meg zöldmezős beruházásként. A technológia és a berendezések 300 millió forintba kerültek és a legmagasabb élelmiszer-biztonsági követelményeknek felelnek meg.
(MTI)