`

A Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács 78. OMÉK-on többek között főzőshow-val és ismeretterjesztő kiadványokkal népszerűsíti a rendkívül egészséges, nemzetközi szinten nagyon kedvelt nyúlhúst, amely a magyar konyhában jelenleg kevésbé gyakori.


Áruházi kóstoltatásokkal, látványkonyhával és főzőshow-val indított fogyasztásösztönző és ismeretterjesztő kampányt a nyúlhús népszerűsítésére a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, az Agrármarketing Centrum és a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával 2017. júniusában. Az áruházi kóstoltatások hatására, a promóció ideje alatt eddig 6 százalékkal növekedett az előcsomagolt nyúlhús forgalma.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK) tartott szeptember 22-i sajtótájékoztatón a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy hazánkban az évi nyúlfogyasztás mindössze 20 dkg fejenként, míg a nyugat-európai országokban ez 2 kg. Nagy István a nyúlhús kedvező élettani hatásairól is szólt. Elmondta, a szaktárca szeretné elérni, hogy a jövőben a nyúltartás visszakerüljön a vidéki otthonokba is. Az állat gyors reprodukciós képessége miatt ugyanis fontos szerepet tölthet be az önellátásban. Az államtitkár kiemelte, hogy az egészséges, nagy fehérje- és alacsony zsírtartalmú hús sokféleképpen készíthető el.

– A promóciós kampány célja, hogy minél több magyar fogyasztóval megismertessék a nyúlhús előnyeit és elkészítésének változatos módozatait – mondta Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. A terméktanács vezetője arról is szólt, hogy hazánkban jelenleg mintegy 75-80 ezer anyanyúl található, ebből évente mintegy 4,5 millió nyulat vágnak le, amelynek 98%át külföldön értékesítik. Juráskó Róbert hozzátette: a terméktanács ezért is tartja fontosnak az értékes húsféle hazai promócióját és fogyasztásának ösztönzését.

– Figyelembe véve a nyúlhús igen kedvező élettani hatásait, kívánatos lenne, hogy minél több magyar háztartás asztalára, akár heti rendszerességgel nyúlételek kerüljenek  – jelentette ki Végváriné Henter Lilla, az Agrármarketing Centrum szóvivője a sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: az egészségtudatos táplálkozás széleskörű elterjedése nyomán egyre nagyobb az igény az egészséges és minőségi fehérjeforrások iránt. Más, népszerű húsfélékkel összehasonlítva a nyúlhúsnak a legalacsonyabb a koleszterintartalma és igen zsírszegény is.
– Emellett könnyen emészthető fehérjéket tartalmaz nagy mennyiségben, ezért diétás étrenden élők, kisgyermekek és idősek számára kiemelten ajánlott – tette hozzá.

A több hónapja tartó promóciós kampány során áruházi kóstoltatásokon, valamint látványfőzéseken népszerűsítették ezt a húsfélét. Az OMÉK után nyúlhús főzőshow-val legközelebb 2017. október 14-én, a debreceni Szüreti Nyúlfesztiválon találkozhatnak az érdeklődők.  

 


(AMC)

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám