Hús-, baromfiipar

Friderika Spekova részt vett a 2018-as magyar Bocuse d’Or döntősei között Volonter István, a 67 étterem séfje segítőjeként. Ő a tavalyi OMÉK-on a NAK látványkonyhai csapatának tagja volt.


2017. októberében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egy különleges látványkonyhát nyitott az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) ideje alatt saját standján, ahol a hazai alapanyagok, kész- és félkész ételek felhasználhatóságán túl nagy hangsúlyt fektetett a szakképzésre, tehetséggondozásra is. Ennek eredményeként a BVHSZC Szamos Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolával együttműködve, Várhelyi Miklós, Aranysapkás, Venesz-díjas mesterszakács és Pavlicsek Csaba szakács, szakácsolimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes ételszobrász szakoktatók irányítása alatt szorgos tanulók tevékenykedtek mind a látványkonyhai, mind a vendégétkeztetés során. A lelkes csapatunk tagja volt Friderika Spekova is, akinek minőségi-, szakmai munkáját mi sem igazolja jobban, minthogy részt vett a 2018-as magyar Bocuse d’Or döntősei között Volonter István, a 67 étterem séfje commis-jeként (segítőjeként).

Friderika Spekova (jobbra) a NAK-csapat tagjaként...

 

A 2018. február 8-ai magyarországi döntőnek a SIRHA Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás adott otthont, ahol Friderikáék a kiemelkedő, 2. helyet érték el. A zsűri további különdíjai között Volonter István séf kapta a „legjobb csapatmunka a Hungexpo támogatásával” valamint a „legjobb hústányér a Metro támogatásával” címet, ifjú kolleginája – aki mellesleg az egyetlen női csapattagként szerepelt a versenyen – hazavihette a „legjobb commis a Metro támogatásával” díjat. (A 2018-as hazai verseny győztese Pohner Ádám, a balatonsemesi Kistücsök séfhelyettese és commisja, Csillag Richárd lettek, így ők képviselik Magyarországot a júniusi európai döntőn Torinóban, Olaszországban. Erről bővebben itt.)

Bízunk benne, hogy az októberi közös munka is hozzájárult a fiatal kollégák ösztönzéséhez, és további kitartó munkát és sikereket kívánunk a Szamos Iskola minden oktatójának és hallgatójának!


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok