`

Több mint 400 tenyészállatot, köztük mintegy 130 szarvasmarhát, 150 juhot, 10 kecskét, 33 sertést és 22 lovat neveztek be a 12. Kaposvári Állattenyésztési Napok állatbírálatára. Számos díjat kiosztottak.


A szeptember 29-i díjátadón Zászlós Tibor, a NAK mezőgazdaságért felelős alelnöke elmondta: kivételes öröm, hogy a tenyészállatok szemléje és az elismerések átadása éppen Szent Mihály napjára esik, hiszen ez a nap hagyomány szerint a gazdasági év zárása, a számvetés időszaka. Szavai szerint az állattenyésztői kiállításokon találkozhatnak a szakma képviselői a legfrissebb eredmények mellett azzal is, merre tart a hazai állattenyésztés. Hozzátette, ebben nyilvánul meg leginkább a szakma mai, modern kori számvetése. Zászlós Tibor hangsúlyozta: a modern technológiákkal, a digitalizáció adta lehetőségekkel az állattenyésztésben is élni kell, mindez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a magyar tenyésztők versenyképesek legyenek a nemzetközi színtéren is.

A showbírálatokon eredményesen szerepelt tenyészállatok felkészítéséért és bemutatásáért a tenyésztők az egyes kategóriákban 1-3. helyezésért járó trófeát, a fajonként kiosztott nagydíjat, valamint a Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSz) nagydíjat vihették haza.

A MÁSz tenyésztői díját a Húshasznú Szarvasmarhatenyésztő Bt. (Nyőgér) képviselője vehette át Wagenhoffer Zsombortól, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSz) ügyvezető igazgatójától. A tenyészetből hozott állatok ugyanis két első, egy-egy második és harmadik helyezést kaptak, továbbá a nagydíjas egyed is az övék, így a valamennyi kategóriát (faj és hasznosítás) felölelő pontversenyt fölényesen megnyerték.

A MÁSz tenyésztőszervezeti díjat a Magyar Juh-, és Kecsketenyésztő Szövetség (MJKSZ) kapta az elmúlt 25 évben a tenyészállat bemutatók és a Szent Mihály Napi Juhtenyésztő Fórum szervezésében kifejtett színvonalas munkájukért.

Nagydíjat kaptak az alábbi tenyésztők:

Holstein-fríz: Pálhalmai Agrospeciál Kft. – Gabi nevű tehene Grand Champion; Borjádi Mg. Zrt. – Flóra Fontaine nevű tehene Reserve Champion

Magyartarka: Húshasznú Szarvasmarhatenyésztő Bt. (Nyőgér) – Hilda nevű tehene

Sertés: Fekete József (Gyanógeregye) – piétrain x hampshire kansüldője

Juh: Holló Mátyás (Uszod) – berrichon du cher jerke csoportja

Kecske: Farkas Gyöngyvér (Nemesapáti) – anglo-núbiai gödölye csoportja

Ló: Pekár László (Pereked) – Róna nevű magyar hidegvérű kancája

 

(forrás: MÁSZ)

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám