Vidékfejlesztés

Több mint másfél milliárd forint összegű európai uniós forrást fordíthat szennyvíz-technológiai, többek között mezőgazdasági célú kutatásokra a következő négy évben az UTB Envirotec Zrt. vezette konzorcium.

  • Az Iskolakertekért Alapítvány – a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) közreműködésével – meghirdeti az iskolakerti talajok ingyenes bevizsgálásának 2018. évi tavaszi körét.

  • A klímaváltozás kezelésének természetes megoldásai címmel közölt véleménycikket a Világgazdaság Justin Adamstól, a The Nature Conservancy természetvédelmi szervezet földhasználat kérdésekért felelős igazgatójától.

Önálló agrártámogatási eljárásrendről döntött az Országgyűlés. A képviselők 119 igen szavazattal, 53 nem ellenében és 6 tartózkodás mellett fogadták el a földművelésügyi miniszter erről szóló javaslatát.

A tanyás térségekben élőket érintő ügyfélbarát módosításcsomagról döntött a Miniszterelnökség, melynek köszönhetően a tanyán élők még nagyobb arányban részesülhetnek a Vidékfejlesztési Program tanyafejlesztési forrásából. 

  • 2017. október 30-tól év végéig folyamatos lesz a LEADER Helyi Akciócsoportok Helyi Fejlesztési Stratégiáin alapuló vidékfejlesztési felhívások megjelenése. A helyi kezdeményezések támogatására a Miniszterelnökség mintegy 41 milliárd forintot különített el…

  • A LEADER - Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása című pályázat összefoglalója.

  • A fiatalgazda-pályázatról készített összefoglaló 2017. január 19-i időállapot szerint, tájékoztató jelleggel készült. A pályázati felhívás és annak mellékletei, a kapcsolódó közleményekkel együtt a hivatalos www.szechenyi2020.hu pályázati portálon jelennek meg, melyeknek…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok