Környezetgazdálkodás

A TÖOSZ Innovatív Önkormányzatok Klubja – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ajánlásával – az „okos falvakkal” kapcsolatos konferenciát és műhelymunkát szervez 2019. június 25-én, Alsómocsoládon.


A mezőgazdaság technológiai és szerkezeti változása, valamint az ipar koncentrációja következtében az elmúlt évtizedekben a falvak helyzete és funkciója jelentősen megváltozott. A falvaknak, vidéki térségeknek, mint természetközeli lakóhelyeknek jelenleg a lakhatás, az életminőség biztosítása és a térségi gazdaság fejlesztése lett a fő feladatuk. A vidéki, főleg kistelepüléseket érintő lakosságcsökkenés megállítása és megfordítása komplex kihívás, amelyet települési szinten nem lehet kezelni, csak az egyes térségben összehangolt, a helyi igényekre választ adó beavatkozás hálózattal lehet elindítani sikeres folyamatokat.

Az EU 2021-2027-es tervezési időszakára, az Európai Vidékfejlesztési Hálózat javaslatot állított össze az „Smart Villages” (Okos falvak) program indítására. A program által megfogalmazott „okos falu” meghatározása a helyi közösségekre, a helyi igényekre és térségi együttműködésre építi a népességcsökkenés komplex problémájának kezelését, a külső források felhasználását.

A TÖOSZ Innovatív Önkormányzatok Klubja fontosnak tartja a falvak, vidéki térségek felkészítést az „okos” módszertan megismerésére, használatára. Ennek érdekében a vidéki önkormányzatok, a gazdasági és a civil szervezek, a tudomány, a közigazgatás és a lehetséges beszállítók részvételével –a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ajánlásával – konferenciát és műhelymunkát szervez 2019. június 25-én, Alsómocsoládon.

További részletek és jelentkezési információk itt.

Frissítve, 06.14-én: a konferencia elmarad, új időpontban rendezik meg!


(nak.hu/TÖOSZ)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei