Gazdaságfejlesztés

  • Az innovációban rejlő lehetőségekkel élnie kell az agrárvállalkozásoknak ahhoz, hogy a magyar föld kiváló adottságai gazdaságunkban kellően érvényesülhessenek – jelentette ki Végváriné Henter Lilla, az Agrármarketing Centrum szóvivője a ,,Mi…

  • A magyar mikro-, kis- és középvállalkozások mindössze ötöde végez exporttevékenységet – derült ki a Budapest Bank kutatásából. A mezőgazdasági termék keresett exportcikk, ám sok agrárvállalkozás gondolja úgy, hogy előállított terméke…

  • Kompromisszumos megállapodásra jutottak az Európai Unió jövő évi – a mezőgazdaságnak jutó forrásokat is tartalmazó – költségvetéséről a tagországok kormányait tömörítő tanács és az Európai Parlament (EP) küldöttei.

  • „Kockázatkezelés és diverzifikáció” címmel szervezett nemzetközi konferenciát az AGRYA Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 2017. november 16-án. A nagyszabású rendezvényen Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevő…

  • A békési székhelyű Veritas Kulturális Egyesület TájGazda Eredet- és Minőségtanúsítási Rendszere nemzeti díjat kapott az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottságának Minőség-Innováció 2017 pályázatán.

  • Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány éves üzleti partnertalálkozóját rendezte november 14-én. Az AVHGA tevékenysége dinamikusan bővül, a kezességgel biztosított hitelállomány 2010 óta, mintegy két és félszeresére növekedett.

  • A 2017. évi tanyafejlesztési program eredményeit és nyertes pályázatait ismertették. Erre a célra a két kormányzati ciklusban összesen 16,3 milliárd forint áll rendelkezésre.

  • Egy amerikai program révén lehetőség nyílik kutatással, fejlesztéssel és innovációval foglalkozó szakemberek hálózatának kiépítésre. Ehhez Magyarországról is lehet csatlakozni.

  • A Századvég Gazdaságkutató az agrárium és a vidékfejlesztés helyzetét elemző konferenciát tartott. Elhangzott, hogy az AMC által szervezett nemzetközi megjelenések kiemelt szerepet játszanak a hazai kkv-k helyzetének javításában.

  • A borszőlő-ültetvények telepítéséről, illetve a mezőgazdasági és feldolgozó üzemek energiahatékonysági javításáról szóló pályázatokat lehet véleményezni – írta a Világgazdaság. A Miniszterelnökség a vidékfejlesztési forrás száz százalékát várhatóan jövő márciusáig leterheli.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok