Gazdaságfejlesztés

A Széchenyi kártya program legtöbb hiteltípusában 100 millió forintra emelik a felvehető maximális hitelkeretet – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a KAVOSZ Zrt. ünnepségén.


A kormányfő a kis- és közepes vállalkozásokat (kkv) segítő Széchenyi kártya program 15. éves fennállása alkalmából tartott ünnepi beszédében kiemelte: a kkv-k hitelezése a magyar kormány számára nem piaci ügylet, hanem nemzetstratégiai fontosságú ügy. 2015-ben kétmillióan dolgoztak kkv-knál, ami az összes foglalkoztatott 73 százalékát jelenti.

A miniszterelnök kijelentette: óriási teljesítmény, hogy 2002 után is megmaradt a program. Emlékeztetett, a kezdeményezéshez megnyerték a bankokat, de kormányzati támogatás nélkül nem működhetett volna. Bejelentette: a legtöbb hiteltípusban 100 millió forintra emelik a felvehető maximális hitelkeretet. (A program hat – közte agráriumot is segítő – hiteltípusból áll.)

A Széchenyi kártya program keretében az elmúlt 15 évben 1841 milliárd forint hitelt helyeztek ki a kis- és középvállalkozásokhoz (kkv), amelyek eddig 343 ezer hiteligénylést nyújtottak be, és 258 ezren már átvették, használják is a kártyát – mondta Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, a kártyát 84 százalékban vidéki, 16 százalékban budapesti vállalkozások igényelték, az egyéni vállalkozók aránya 25 százalék volt.

A rendezvényen átadtak kilenc jubileumi kártyát, egyebek mellett az első 100 millió forintos kártya igényléséért járót.

Orbán Viktor miniszterelnök (b3) átadja az első 100 milliós Széchenyi Kártya hiteligénylésért járó jubileumi kártyát Gál Csabának, a G-COM Hungary Kft. vezetőjének. Balról Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára, a KAVOSZ felügyelőbizottságának elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke


(MTI) (fotó: MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok