Megyei hírek

A Magyarok Kenyere-15 millió búzaszem program keretében Szolnokon augusztus 20-án került megrendezésre a megyei búzagyűjtő nap és kenyérünnep.


Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének elnöke köszöntőjében kihangsúlyozta a megyei gazdálkodók összefogását, hiszen a 647 gazdától több mint 137 tonna adománybúza gyűlt össze az idei évben. Külön öröm számunkra, hogy a megye összes településéről érkezett adomány, mind a 78 település részt vett a programban. Ez a mennyiség igen jelentős és jól példázza Jász-Nagykun-Szolnok megye mezőgazdaságának erejét és a gazdálkodók tenni akarását, társadalmi felelősségvállalását, szolidaritását.

Az ünnepség keretében Máthé György esperes-plébános megszentelte a Kárpát-medence magyarságának összefogását szimbolizáló kenyereket, amelyet ezt követően Szalay Ferenc, Szolnok megyei jogú a város polgármestere és Diószegi László sepsiszentgyörgyi pékmester közösen szegett meg. A program zárásaként Budai Ferenc, a Törökszentmiklósi Gazdakör elnöke a törökszentmiklósi gazdálkodók nevében átvette a program következő évi házigazdáját jelképező péklapátot.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei