Megyei hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Megyei Igazgatósága 2020. augusztus 10.-14. között második alkalommal szervezte meg a megyében a Szakmakóstoló-hetet 20 felső tagozatos kisdiák számára.


Az idei évben a Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közreműködésével ismerkedhettek a résztvevők a kertésztechnikus szakma rejtelmeivel és szakmairányaival.

A programhét első napján a rövid délelőtti ismerkedés után az oktatók felügyeletével és segítségével a Dísznövénykertész szakmairány eszközeivel és annak feladatiból kaphattak rövid ízelítőt. Térképes felderítés után kitűzték és kiásták az emlékfák helyét, melyek ültetésére a programhét zárásaként kerül sor.   A második napon a virágkötés rejtelmeiben próbálhatták ki tudásukat az alkotni vágyók. A csapat másik fele pedig az elektromos eszközökkel tette szebbé az iskola növényeit.

A „virágos szerda” elnevezésű napon a résztvevők különböző fás- és lágyszárú növényeket ismerhettek meg egészen közelről a mikroszkóp alatt vagy akár teljes valójában az iskola méltán híres parkjában. A meleg sem tántoríthatta el a kisdiákokat attól, hogy az üvegházban a cserepező gépet felügyelet mellett kipróbálhassák, valamint a tűzdelést és a virágszaporítást is megtanulhassák.

A csütörtöki napon kirándulásra mentek a részvevők, ahol a Sárvári Arborétum különleges növényei ismerhették meg. A táborzáró napon rendhagyó módon - emlékfa ültetéssel - búcsúztatja az iskola a résztvevőket, melyeket ők helyeznek végső helyükre, hogy nyomot hagyjanak az utókornak az itt járt Szakmakóstolók.


(nak.hu)


Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei