Megyei hírek

Az egészséges táplálkozásról szóló tájékoztató fórumon vettek részt csütörtökön három nyolcadik osztály tanulói a zalaegerszegi Petőfi-iskolában. Az országos sorozat második állomása is a zalai megyeszékhelyen volt.


A NAK zalai szervezetének vezetőjének javaslata alapján indította a NAK azt a több megyét is érintő iskolai tájékoztató fórumsorozatot, amelynek keretében néhány nagyvárosban egy-egy iskola diákjai a mezőgazdaságról, az élelmiszer-feldolgozásról és az egészséges táplálkozásról kapnak információkat. A programsorozat csütörtökön kezdődött el Zalaegerszegen a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. (Pénteken pedig a megyeszékhely Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskolája vot a program következő állomása.

– Az egyik célunk az, hogy a mezőgazdaságot közel vigyük a gyerekekhez. Tudják meg, hogy ami otthon az asztalra kerül és a család fogyasztja, az honnan van, kik azok, akik megtermelik. A kamarának van egy edukációs Facebook-oldala, az ,,Itthonról otthonra". Ennek az a célja, hogy a lakosságnak, a mezőgazdaságban járatlan fogyasztóknak olyan információkat adjunk, amelyek segítenek az egészségmegőrzésben, és a termények felhasználásának szélesebb spektrumát is megmutatja. Ebből kiindulva jött az ötlet, hogy ezt a témát a gyerekekhez is el kell vinni. Az ő szemléletüket már most úgy kell alakítani, hogy lehetőleg változatos étrendre legyen igényük. A mai indító rendezvényünknek az is célja, hogy a helyi termékeket is megismertessük a gyerekekkel – mondta többek között a csütürtüki iskolalátogatáson Süle Katalin, a NAK Zala megyei elnöke, aki az egészséges táplálkozásról és gyümölcs-, valamint zöldségféléink termesztéséről osztott meg érdekes információkat a gyerekekkel.

Őt követően pedig Nagy Kálmán, a kamara megyei alelnöke az almafogyasztás fontosságáról, és e gyümölcsünk termesztéséről beszélt. Végül helyi termékeket kínáltak kóstolásra a diákoknak.

 

Képgaléria a Petőfi iskolában tartott eseményről

 

Képgaléria az Eötvös iskolában tartott eseményről

 


(zaol.hu/nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok