A NAK Itthonról Otthonra programsorozatának keretében Dombóváron zajlottak előadások 2019. február 14-én.
Vendégh Edit, a kamara Tolna megyei elnöke köszöntötte a jelenlevő diákokat, tanárokat és bemutatta az előadót. Röviden beszélt a programsorozat lényegéről és fontosságáról. Ezt követően Süle Katalin a NAK elnökségi szóvivője előadásában elmondta, hogy a program során nemcsak felhívják a figyelmet az egészséges táplálkozásra, hanem a zöldség-, gyümölcs-, hús- és tejtermékfogyasztás témakörében megismerkedhetnek a diákok azzal, hogy miként, honnan kerül az élelmiszer nap mint nap asztalukra. Az előadáson szó esett arról is, hogy a hazai friss zöldséget megkülönböztethetjük a messziről, olykor sok ezer kilométerről ideérkezett, mesterségesen érlelt importtermékektől. A diákok nagy érdeklődéssel hallgatták végig az előadást, melyek végén sok kérdést tettek fel Süle Katalinnak.
Ezt követően Kalocsa Jenő Tolna megyei alelnök, egyben helyi termelő pár mondatban beszélt az általa termelt homoktövis jótékony hatásáról. Végezetül a diákok és tanáraik megkóstolhatták a helyi termelők által biztosított élelmiszereket, így almát, mézet, diót, gyümölcsleveket, zöldségeket és homoktövist.
Kocsis Imre az Illyés Gyula Gimnázium igazgató-helyettese is köszöntötte a jelenlevőket és örömét fejezte ki, hogy az iskola tanulói részesei lehettek a programsorozatnak.
(nak.hu)