Iskolában népszerűsítette a vadhúsfogyasztást a Baranya megyei önkormányzat, a vadászkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei Szervezete. A kóstolón a diákok vaddisznóból készült vadragu levest, bolognai spagettit, és vadpörköltet is kóstolhattak.
A vadhúskóstolást a Szieberth Róbert Általános Iskola diákjai számára tartották. A programot vadászkürtökkel nyitották, majd az egybegyűlteket Madaras Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke, Agyaki Gábor, a vadászkamara megyei elnöke és Rittlinger József, a NAK megyei elnöke köszöntötte.
A gyerekek rendkívüli örömmel fogadták az elismert séfek által készített ételeket. Eleinte kissé félve kóstoltak bele a vadragú levesbe, azonban az első kanál után minden gyermek arcára kiült a mosoly, hogy ilyen finomat ehetnek. A legnagyobb sikert a fiatalok körében mégiscsak a bolognai spagetti aratta, amiből többen is repetázni szerettek volna. Az idősebbek inkább a vadpörköltre esküdtek.
– Eleinte tartottunk attól, hogy milyen fogadtatásban lesz részünk, mennyire tetszik a gyerekeknek a vadból készült étel. Ám azt mondhatjuk, hogy szerencsére mindenkinek kifejezetten ízlett. Így szeretnénk folytatni ezt a programot, és több iskolába is eljutni, hogy már iskolás korban megszerettessék a vadhúst a fiatalokkal, hiszen rendkívül egészséges. A cél, hogy elmeséljék a szüleiknek is, és beépüljön a mindennapokba a vadfogyasztás. Ezekhez a húsokhoz hozzá lehet jutni ma már a nagykereskedésekben, de a vadásztársaságok hűtőiben is, ahol csak ellenőrzött, egészséges baranyai vadhúst lehet kapni – tájékoztatott Rittlinger József.
(forrás: Új Dunántúli Napló)