Nemzetközi hírek

A Három Tenger régióhoz tartozó országok agrárkamaráinak találkozóját tartották Varsóban. Az eseményen közös deklarációt fogadtak el, amelyben a résztvevők kifejtették elkötelezettségüket a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok előmozdítása mellett.


Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Bulgária, Litvánia, Lettország, Szlovénia, Ausztria és Románia agrárkamaráinak küldötteivel tartották meg az első, a Három Tenger régióhoz tartozó országok agrárkamaráinak találkozóját „A mezőgazdaság fenntartható jövője az EU-ban” címmel Varsóban, 2017. december 6-án.

A rendezvényen felszólalt Kis Miklós Zsolt, a NAK alelnöke is (kép közepén), aki hangsúlyozta, hogy az agrárvállalkozások számára meg kell őrizni a támogatásokat, ez szükséges a jövőbeni beruházások, a fenntartható gazdálkodás és a gazdálkodók biztos jövedelme érdekében.

Az ülésen közös deklarációt fogadtak el, amelyben a részvevők kifejtették elkötelezettségüket a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok előmozdítása mellett, annak érdekében, hogy a gazdálkodás környezetre gyakorolt hatása minimálisra csökkenjen, miközben növeljük a termelést az ENSZ 2. sz. célja (az éhezés csökkentése) szerint és biztosítjuk gazdálkodásunk jövedelmezőségét.


(nak.hu)

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok