Nemzetközi hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az egyik koordinátora az élelmiszeriparon belül egyeztetéseket segítő, a hamarosan létrejövő úgynevezett nemzeti Food Policy Lab-nak.


A Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztérium sikeresen pályázott az Európai Unió Horizon2020 program keretében elindult Fit4Food2030 projekten (Coordination and Support Action to support the development and implementation of the European Commission’s FOOD 2030 Policy) belül létrehozandó nemzeti Food Policy Lab-ra. Ezt a Földművelésügyi Minisztérium által jelölt koordinátorok, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága és az Agrárgazdasági Kutató Intézet működtetik majd.

A nemzeti Policy Lab-ok fő feladata az élelmiszerláncban érdekelt felek közötti szakpolitikai egyeztetések megszervezése lesz. A munkában szintén részt vevő  úgynevezett City Lab-ok - Magyarország részéről az Environmental Social Science Research Group - a társadalmi kapcsolattartást végzik. Más európai országok (Belgium, Hollandia, Litvánia, Norvégia, Olaszország, Románia) hasonló intézményeivel együttműködve lehetővé válik az élelmiszeriparban az információ- és a tudásáramlás, továbbá a hazai csoport hozzájárul az EU FOOD2030 elnevezésű stratégiai keretrendszer fejlődéséhez.

A Fit4Food2030 projekt eredményeire pedig döntései előtt támaszkodik majd az Európai Bizottság.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei