Nemzetközi hírek

A Horvát Mezőgazdasági Kamara meghívására Kis Miklós Zsolt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára díszvendégként vett részt a horvát mezőgazdaságnak az új közös agrárpolitika (KAP) keretei között történő finanszírozásáról szóló zágrábi konferencián.

 

Kis Miklós Zsolt a 2020 utáni KAP-ra vonatkozó magyar álláspontot ismertetve kiemelte, hogy az elsődleges érdek a gyors elfogadással szemben a forráscsökkenés elkerülése, valamint a következő költségvetési és agrárpolitikai ciklus megfelelő színvonalú megalapozása.

Balról a második Kis Miklós Zsolt, tőle jobbra Tugomir Majdak, a horvát agrártárca államtitkára, a kép jobb szélén Mladen Jakopovic, a horvát agrárkamara elnöke

 

Aláhúzta egyúttal, hogy az Európai Bizottság javaslata kapcsán meg kell találni a lehető legszélesebb közös nevezőt, amelyet a tagállamok a gazdálkodóik érdekében együttesen tudnak képviselni az uniós fórumokon. Ehhez az alelnök szerint jelentős mértékben hozzájárul az a kiváló kapcsolat és együttműködés, amely a két ország agrárkamarája között az elmúlt években kialakult. Az előadásokat követően panelbeszélgetésre került sor, amelynek keretében szó esett számos, a KAP tagállami végrehajtását érintő, a horvát gazdálkodók által is hasznosítható magyar tapasztalatról és a két ország mezőgazdasági termelőit egyaránt érintő legfontosabb kérdésekről.

 

(forrás: nak.hu)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei