Országos hírek

Egy hete, április 16-án ért véget a NAK által szervezett Agrár Szakma Sztár Fesztivál, amelynek elkészült a pontos összegzése is.


A fesztiválon bemutatkoztak az agrárszakképzést végző intézmények és itt tartották meg az országos tanulmányi versenyek döntőit is. Utóbbi versenyek céljai az agrárszakképzés társadalmi presztízsének erősítése, a pályaorientáció segítése, a fizikai szakmák népszerűsítése és a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenység ösztönzése, továbbá a szakmai tanulmányi versenyek nyilvánossá tétele voltak. A kamara a fesztivállal azt kívánta elérni, hogy azok a fiatalok, akik agrárszakmát tanulnak, egyúttal a biztos munkát is választják, a számításaikat itthon is megtalálják és biztosított számukra az egyéni boldogulás lehetősége. A fesztivált 3100 látogató tekintette meg.

A 2018/2019-es tanévben az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny keretében 9 szakképesítésben (állattenyésztő és állategészségügyi technikus, élelmiszeripari analitikus technikus, élelmiszeripari technikus, erdészeti és vadgazdálkodási technikus, földmérő, földügyi és térinformatikai technikus, környezetvédelmi technikus, mezőgazdasági gépésztechnikus, mezőgazdasági technikus, parképítő és -fenntartó technikus), míg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny keretében 11 szakképesítésben (dísznövénykertész, édesipari termékgyártó, erdészeti szakmunkás, gazda, húsipari termékgyártó, kertész, lovász, mezőgazdasági gépész, pék, szőlész-borász, virágkötő és virágkereskedő) versenyeztek a tanulók.

A versenyekre az ország 92 szakképző intézményéből összesen 688 tanuló nevezett be: OSZTV versenyekre 385, SZKTV versenyekre 303 tanuló. A Hungexpón a húszból nyolc szakmában 54 versenyző mérte össze tudását. 2019. április 16-án a húsz szakmát tanulók közül 60 diákot díjaztak a szervezők. Az tanulmányi versenyek helyezettjeinek névsora itt érhető el.

A húsz szakmai versenyt szervező iskola mindegyike kiállított, ezen felül a rendezvényen a következő kiállítók voltak még jelen: MEGFOSZ, Pékszövetség, Magyar Szarvasgombász Szövetség, Biokultúra Közép-magyarországi Egyesület, EURO Sol Kft., Grapoila Kft.. A szakmai standokat számos cég, így például a KITE Zrt. is támogatta.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei