GY.I.K.

Gyakran ismételt kérdések

Általános kérdések

NAK tagok és NAK munkavállalók.

Nem, a tagság megszűnésével megszűnik a jogosultság is a kártyahasználatra, a megszerzett pontok azonban levásárolhatóak vagy átvezethetőek másik kártyára

Személyesen a falugazdásznak, valamint e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.-ra, vagy postán a NAK-központba, a 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. címre beküldve.

Falugazdász-irodában, falugazdásznál van nyomtatott példány.

Jogi személyként nincs megkötve, annyi fizikai kártyát igényelhet, amennyire szüksége van.

Magánszemélyként egy aktív kártya adható ki.

Új kártyát a MOL Kártya Központon (KK-n) keresztül vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre beküldött adatlapon kell igényelni. Az új kártya az igénylést követő 2-3 munkanapon belül elkészül. A kézbesítés személyesen vagy postai úton történik. Egy új kártya díja 1.000 Ft + ÁFA/év, amelyből a NAK tagjai 50%-os kedvezményt kapnak. Általában 10 nap alatt hozzájut az új kártyához.

A Partner kártya ingyenes, ezért nem kell fizetni és a cseréért sem. Általában 14 nap alatt hozzájut az új kártyához.

Külföldön csak a MOL Gold Europe kártya használható. A Gold Prepaid kártyák kizárólag belföldön használhatók. A MOL Partner kártya csak a magyarországi MOL hálózatban használható.

A MOL által üzemeltetett online felületen (Kártya Központon), a MOL szerződéses kapcsolattartóján, valamint a MOL Ügyfélszolgálatán keresztül.

Ha a kártya sérülése nem befolyásolja a kártya és annak felhasználójának azonosíthatóságát, akkor a MOL elfogadja a kártyákat.

Rendszámra szóló kártyák esetén kizárólag az adott rendszámú gépjárműbe lehet tankolni. "Garázs" kártyával bármilyen gépjárműbe lehet tankolni. Gold Europe/Hungary "Hordós" kártyával jogosultak bármilyen gépjárműbe, illetve egyéb (üzemanyag szállítására alkalmas) edényzetbe (pl. üzemanyag-kannába) is tankolni. 

„Hordós” és Partner kártyával vásárolható üzemanyag olyan kannába, tartályba stb., amely alkalmas üzemanyag szabályos tárolására és szállítására.

Panasz vagy kérdés esetén a NAK Ügyfélszolgálat (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 80 900 365), a NAK Falugazdászok, MOL szerződéses kapcsolattartók illetve a MOL Ügyfélszolgálat (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) áll tagjaink rendelkezésére.

Új bejelentkezés esetén: NAK Falugazdászt, vagy NAK ügyfélszolgálatot.

Meglévő szerződéssel rendelkező NAK tag esetén: MOL szerződéses kapcsolattartót, MOL Ügyfélszolgálatot.

A kedvezmények nem vonhatóak össze, mindkettőre egyszerre nem írnak fel pontot.

Igen. Multipont Business kártyával rendelkezők a MOL-NAK kártya használata után ugyanúgy fel tudják íratni a hűségpontokat.

Létezik natív (Ios és Android) mobil applikáció „MOL go” néven, ezen keresztül lekérdezhetőek a pontok, az egyenleg interneten keresztül a MOL felületén tekinthető meg.

A MOL nem őrzi meg a kártyákhoz tartozó PIN kódokat, azokat csak a kártyabirtokos birtokolja. PIN kód elfelejtése, elvesztése esetén új kártyát kell rendelni.

Kártyadíjat évente egyszer, a kártya kibocsátásakor kell fizetni. Ezt követően minden évfordulót követő első számla fogja tartalmazni az aktuális kártyadíjakat.

Partner kártyáknak nincs díja.

Megszűnik a kedvezmény, és egy alap szerződésre áll át a MOL.

Gold Kártya kérdések

A "Garázs", illetve "Hordós" esetében nincs megkötve, hogy ki használja és milyen járműbe tankol. A rendszámosnál csak az adott rendszámú járműbe lehet tankolni, de a személy ez esetben sincs megkötve.

Az ajánlási lap leadásától számított 2 héten belül sor kerül egy személyes egyeztetésre a MOL munkatársával, majd szerződéskötésre kerül sor, az aláírt szerződés MOL-hoz való beérkezésétől számítva 2-3 napon belül elkészülnek a kártyák. Az elkészült kártya személyesen is átvehető a MOL Központban, de a postai kézbesítés a Posta gyorsaságától függ.

Jelezze az illetékes Falugazdász felé, és az összegyűjtött visszajelzések és igények esetén felülvizsgálja a MOL a törzskút listában szereplő töltőállomások körét.

A számlaszám kötelező szerződéses elem. Az adószámhoz és cégjegyzékszámhoz hasonlóan ezt is rögzíteni kell egy-egy új szerződéskötés során. Pl. egy Prepaid kártya megszűnése, megszüntetése esetén erre a bankszámlaszámra történhet meg a kártyán maradó összeg visszautalása.

Az alapkedvezmények a MOL teljes Gold Prepaid hálózatában igénybe vehetők. Az extra (akciós) engedményeket tudják igénybe venni a NAK törzskúti listából kiválasztott töltőállomáson.

Az ajánlási lap beküldésére nincs korlátozás, azonban mindig az ajánlási lap beérkezésekor érvényes kondíciókkal történik meg a kártyák és szerződések rögzítése a MOL rendszerében.

1 kártyához 1 db törzskút választható. A szerződésen kell megjelölni a kiválasztott törzskutat.

A MOL-NAK kedvezménybe bevont törzskutak listáját a MOL nem szerepelteti a weboldalán. A törzskút listában szereplő töltőállomásokról NAK tagjai weboldalunkon tájékozódhat illetve a Falugazdászoktól vagy a MOL kapcsolattartóitól kaphatnak tájékoztatást.

A helyi- és földrajzi adottságok figyelembevételével történt meg a jelenlegi NAK Prepaid törzskút lista meghatározása.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám