A 2017. november 3-i kamarai választásokon országosan mintegy 250 szavazási körzetközpontban adhatják le voksukat a kamarai tagok a 17 szakmai, érdekképviseleti szervezettel közös listát állító Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségére (MAGOSZ), vagy a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségére (MOSZ). A tagok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara portálján, illetve saját e-irodájukba belépve tájékozódhatnak a részükre kijelölt szavazási körzetközpontról.

A pártoló és tiszteletbeli tagok, valamint a hatályos, de nem érvényesített őstermelői igazolvánnyal rendelkezők kivételével valamennyi, 2017. június 30-án tagsági jogviszonnyal rendelkező kamarai tag jogosult részt venni a 2017. november 3-i megyei küldöttválasztáson. A választás szervezésekor tehát közel 360 ezer szavazó részére szükséges megteremteni a voksoláshoz szükséges feltételeket.

A választások mindenhol ugyanazon a napon, 2017. november 3-án zajlanak, ennek megfelelően a szavazási körzetek kijelölése az országos lefedettség biztosítását szem előtt tartva történt meg. Országosan 248 választási körzet kijelölésére került sor, majd – a megközelíthetőséget és az adott településeken élő, szavazásra jogosultak számát figyelembe véve – a kamara ezekhez a körzetekhez rendelte hozzá az egyes településeket.

A Választási Szabályzat értelmében a választásra jogosult tagokat a lakóhelyük, illetve székhelyük alapján sorolta be a kamara a megfelelő szavazási körzetbe. A szavazás helyéről a tagok a kamarai portálon és saját e-irodájukban tájékozódhatnak, illetve a későbbiekben postai úton választási értesítőt kapnak.

A kamarai tagoknak lehetőségük van arra, hogy ugyanazon megyén belül, de más szavazókörben adhassák le szavazatukat. Az átjelentkezéshez szükséges formanyomtatvány megtalálható a NAK portálján, illetőleg kérhető bármelyik falugazdász irodában. A kitöltött formanyomtatványt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara postacímére (1519 Budapest, Pf.: 285.) vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

e-mail címre kell az érintetteknek eljuttatniuk. A kérelemnek legkésőbb a megyei küldöttekről szóló szavazást megelőző ötödik napig, azaz 2017. október 29-én éjfélig kell a Kamarához beérkeznie.

Telekommunikáció