A különböző nemzetek pácolt sonka gyártási technológiáinak elsajátítása céljából a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) idén ősszel újabb képzést szervez a katalán IRTA agrár-élelmiszer kutatóintézettel közösen. Az angol nyelvű program főként a termékpaletta bővítését fontolgató kamarai tagok számára ajánlott.

Idén a NAK élelmiszer-feldolgozó tagjai újra elméleti és gyakorlati képzésen vehetnek részt, amelynek keretében a különböző nemzetek sonkakészítési eljárásaival ismerkedhetnek meg. A következő program a katalán IRTA (Research & Technology Food & Agriculture) monellsi Intézetével közösen 2017. október 24-26. között kínál háromnapos képzést a húsiparban, illetve húskészítmények gyártásában tevékenykedő kamarai tagok számára. A kiscsoportos képzésen résztvevő kamarai tagok a sonkakészítés elméleti hátterének megismerése mellett a gyakorlati program keretében a különböző nemzetek sonkatermékeinek sajátosságait és az előállítások közötti különbözőségeket is tanulmányozhatják.

A programot főként a versenyképességük megtartása és fokozása miatt a termékválaszték bővítése, illetve folyamatos megújítása mellett döntő vállalkozások számára ajánlja a NAK. A képzés során megszerzett, a gyakorlatban is hasznosítható tudás jelentősen hozzájárul a hazai előállítók magas színvonalú tevékenységéhez, valamint a minőségtudatos élelmiszer-előállításához.

A csoportos képzés minimum 10, maximum 12 fő részvételével indul el, amelyen belül különböző üzemméretű tagok részvételére is lehetőséget biztosít a NAK. A jelentkezők képzési költségét a Kamara fedezi. Jelentkezni és további részletek iránt érdeklődni Horváth Vivien élelmiszeripari ügyintézőnél lehet (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; +36 20 279 37 90).