Sajtóközlemények

Juh- és kecsketej feldolgozása témában szervez franciaországi tanulmányutat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A program a résztvevők technológiai ismereteit bővíti, francia tapasztalatokkal segít az egyéni és családi állattartásból származó kecske-, és juhtej feldolgozásában, piacképes termékek előállításában és piacra juttatásában.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága által szervezett tanulmányút helyszíne a franciaországi Haute Provence régió carmejane-i tanüzeme, időpontja 2018. október 15-19.

Az elméleti és gyakorlati előadások tematikájában számos elem helyet kap, a kecske- és juhtej alapanyagok előkészítésétől egészen a végtermékek elkészítéséig. A programban a savas alvasztású friss sajt, a kékpenészes sajt, valamint a nem hevített préselt félkemény sajt gyártási technológiájának megismerése is szerepel.

A technológiai ismeretek bővítése mellett cél az egyéni és családi állattartásból származó kecske-, és juhtej feldolgozásának ösztönzése, piacképes termékek előállításának és piacra juttatásának elősegítése – a franciaországi gyakorlati példák megismerését felhasználva. Ennek érdekében egy állattartó és sajtkészítő mezőgazdasági vállalkozás, valamint egy – helyi sajtkészítők szövetkezésének eredményeképpen létrehozott – értékesítési pont megtekintése is része a szakmai útnak.

A programon való részvétel részben kamarai, részben résztvevői költségvállalással lehetséges, a tanulmányútra még – korlátozott létszámban – lehet jelentkezni.

További részletek a NAK internetes portálján:

https://www.nak.hu/kamara/kamarai-hirek/orszagos-hirek/97726-szakmai-tanulmanyutat-szervez-a-kamara-franciaorszagba

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei