Állattenyésztés

A XXIX. Farmer-Expónak – a járványügyi előírások betartásával – 2020. augusztus 18. és 21. között idén is a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa ad otthont, amelyen a NAK megyei szervezete is részt vesz. Újdonság, hogy mégis lesznek állatbemutatók a programban. A szakmai fórumok is új információkkal szolgálhatnak.


Magyarországon a V-Trade kiállítások Kft. elsőként vállalkozott arra, hogy a világjárvány ellenére, a járványügyi szabályok messzemenő betartásával, megrendezze az ország egyik legnagyobb agrár-seregszemléjét Debrecenben. A látogatókat szájmaszkkal, garantált távolságtartással és fertőtlenítő pontokkal várják.

A XXIX. Farmer-Expót Dr. Nagy István agrárminiszter nyitja meg. A tárcavezető arról beszél majd, hogy a tervezési időszak végén megmaradó európai uniós források felhasználása hogyan fog történni, illetve, hogy a gazdálkodók az idei évben milyen támogatásokra számíthatnak még. Arról is szó lesz, hogy mi a miniszter víziója az ágazat jövőjéről, annak ismeretében, hogy az EU következő hétéves költségvetése gigantikus méretű fejlesztési forrásokat tartalmaz az agrárfejezeteiben is.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jóvoltából idén is a megnyitó része lesz a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program Kenyérünnepe. Az esemény rangját emeli, hogy az idei év legjobb búzakenyerének, 2020. Szent István napi kenyerének a Balmaz-Sütöde Kft. Hajdúsági házi kenyerét választotta a szakmai zsűri.

Néhány napja még arról szóltak a hírek, hogy a pandémia miatt idén az állatbemutatók nagyrészt elmaradnak, most azonban e tekintetben is jó hírrel szolgált Vaszkó László vásárigazgató.
– A teljes baromfiválaszték, a futómadarakkal együtt, bemutatkozik a Farmer-Expón, megismerhető lesz a Nemzeti Húsgalamb-program, itt lesznek a nyúltenyésztők, a hortobágyi génmegőrzők komplett ökofarmmal jelentkeznek, lesz szarvasmarha-bemutató és egy juh-fajtabemutató is színesíti a négynapos programot – árulta el a rendezvény házigazdája.

A Farmer-Expo látványelemeit (a lovasprogramoktól, a gépbemutatókon át a teniszcsarnokban felállított standokig) színvonalas szakmai fórumok keretezik majd, amelyeknek társzervezője a NAK megyei szervezete: a növénytermesztési és a sertéstenyésztési szakmai fórumok meghívója itt, a baromfi- és szarvasmarhatenyésztési szakmai fórumok meghívója itt érhető el.

A szarvasmarhatartók például megvitatják a tej- és a hústermelés aktualitásait, illetve információkhoz juthatnak az ősszel megnyíló telepfejlesztési támogatási programról. A sertéstenyésztők szakmai fórumán szó lesz a piaci anomáliákról és az ágazat jövőképéről, illetve ők is áttekintik a támogatási lehetőségeket. A növénytermesztési konferencia programján szerepelnek egyebek mellett az új növényvédő-szerek és technológiák a mezőgazdaságban, mégpedig hatósági és vállalati aspektusból egyaránt.

Az idénre megújult állattenyésztési kiállítási tér főszereplői ezúttal mind a négy napon a lovak és lovasaik lesznek. A napi programok itt érhetőek el.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei szervezete az új fedett sportcsarnokban kialakított 120 négyzetméteres közösségi standján termelői piaccal, szakmai konzultációkkal, nyereményjátékkal és egyéb színes programokkal várja tagjait, partnereit.


(forrás: V-Trade/nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei