Összetett élelmiszerek alatt azokat a termékeket értjük, melyek egyaránt tartalmaznak növényi eredetű, illetve állati eredetű feldolgozott alapanyagokat is. Ezek közé tartoznak például a nem vegetáriánus lasagne és pizza alapok, valamint…
Az Európai Bizottság lehetőséget biztosít mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások számára, hogy véleményt nyilvánítsanak az aktuális uniós szakpolitikai intézkedésekről és a hatályos jogszabályokról, így az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok…
A március 27.-én életbe lépő új rendelet célja, hogy növelje az átláthatóságát az élelmiszerlánc kockázatértékelésének. A végrehajtási folyamat részeként az EFSA részletes szabályokat tett közzé arról, hogy a rendeletben meghatározott…
Az Élelmiszer-címkézési Információs Rendszer felhasználóbarát informatikai megoldást kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiválasszák az élelmiszert, és automatikusan megszerezzék a kötelező uniós címkézési jelöléseket az unió 23 nyelvén.…
Az EFSA kifejlesztett egy eszközt, amely segíti az élelmiszeripari vállalkozókat abban, hogy eldöntsék, mikor alkalmazzák termékeiken a „fogyaszthatósági idő” vagy a „minőségmegörzési idő” megnevezést megjelölt dátum előtt.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal jelzése szerint a bambusz és műanyag alapanyagok együttes használatával előállított termékeket nem lehet forgalmazni.
Glutén-, laktózmentes, kalóriaszegény vagy fehérjében és rostban gazdag, vegán, vegetáriánus vagy szuperételekkel dúsított élelmiszerek (ún. funkcionális élelmiszerek) az utóbbi évek trend-termékei. De egyre inkább újabb ismertetőjelek is fellelhetőek már az…
Az Egyesült Királyság kilépésével valamennyi árucikkre (növény, élő állat és ezek termékei) vonatkozóan vizsgálni kell az uniós rendszernek való megfelelést, illetve az uniós termékek ottani piacra jutásának feltételeit is.
Az Európai Unió és Egyesült Királyság között létrejött megállapodás értelmében 2021. január 1-től a preferenciális származású árukra egységesen biztosított egyfajta vámmentesség, amennyiben megfelelnek a vonatkozó származási szabályoknak.
Az Európai Bizottság (EB) felmérést végez a mezőgazdasági és élelmiszer-ellátási láncban működő vállalkozások közötti kapcsolatokban előforduló tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokra hozott intézkedések hatékonyságáról.
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)
Adószám: 18399257-2-43
E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu
Zöld szám: +36 80 900 365