Az EFSA éves jelentése szerint az élelmiszerekben található peszticid-szermaradványokra bevizsgált minták 96 százaléka megfelel a jogszabályban előírtaknak.
A legfrissebb megfigyelési adatok azt mutatják, hogy az európai polgárok továbbra is olyan élelmiszereket fogyasztanak, melyek kockázata alacsony, nagyrészt peszticid-szermaradványoktól mentesek és a megengedett határértéken belül marad a maradékanyag tartalmuk. Az EFSA éves jelentéséből kiderül, hogy az élelmiszerekben található peszticid-szermaradványokra bevizsgált minták 96 százaléka megfelel a jogszabályban előírtaknak, valamint közel 51 százaléka mindenféle maradékanyagtól mentes.
A jelentés eredményeinek szemléltetésére egy egyszerű grafikus ábrázolási felületet fejlesztettek ki, amely a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy az országuk szerint és élelmiszerenként megismerhessék a legjelentősebb eredményeket. Ez az új, négy nyelven (angol, német, francia, olasz) elérhető grafikai ábrázolás kiegészíti a meglévő „irányítópultokat”, valamint lehetővé teszi az előző évekkel való összehasonlítást is.
Bővebb információ az eredményről az EFSA honlapján olvasható.
(NAK)