Fiatal gazdálkodó

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal országosan egységes tematika szerint szervez ingyenes tájékoztató fórumokat.


A kezdő vállalkozásokat kívánja a hatóság a programmal segíteni, melynek jogszabályi alapját az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény adja. Ennek értelmében a NAV a kezdő vállalkozásnak – figyelemmel tevékenységének jellegére – az adószámának megállapítását követő harminc napon belül szóban vagy írásban ingyenes tájékoztatást nyújt az adókötelezettségeiről, az azok teljesítését segítő információk elérhetőségéről és személyes kapcsolatfelvételt (mentorálást) kezdeményez.

A Mentor Programban többek között a kezdő egyéni vállalkozók, újonnan alakult cégbejegyzésre kötelezett szervezetek, bíróság által nyilvántartott civil szervezetek vehetnek részt, melynek időtartama hat hónapra terjed ki. A fórumok által kölcsönösen előnyös együttműködés alakulhat ki a vállalkozások és a hatóság között, a vállalkozások megtanulhatják a helyes adózási gyakorlat alapvető tudnivalóit, megismerhetik a rájuk vonatkozó szabályokat, határidőket. Ezzel párhuzamosan javulhat a bevallások minősége, a nyilvántartások vezetése, a helyes gyakorlatok alkalmazásához kapcsolódóan így végső soron a szankciós esetek csökkenése várható.

A megyei programok helyszíne, időpontja és témája a NAV honlapján megtalálható. A fórumokon való részvétel önkéntes és ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


NAK/Pető Krisztina

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése