Kölcsönös megfeleltetés

A kölcsönös megfeleltetés előírásai és követelményei, 4. rész: az élelmiszer-biztonságra vonatkozó eljárások.


Az élelmiszer-biztonságot garantálni kizárólag úgy lehet, ha az adott termék „útja” során minden egyes, a termék előállításában és szállításában részt vevő szereplő (termelő, feldolgozó, csomagoló, kereskedő stb.) azonosítható. Mindamellett azt is tudni kell, hogy melyik szereplő milyen műveleteket hajtott végre a terméken, milyen egyéb anyagokat használt fel annak előállítása vagy feldolgozása során. A Kölcsönös megfeleltetés azokat az alapvető, jogszabályban foglalt gazdálkodói követelményeket összesíti amelyet az élelmiszerlánc minden szereplőjének alkalmaznia kell.

Erről bővebben  pdf ebben az összefoglalóban (804 KB) olvashatnak.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok