Környezetgazdálkodás

Frissült az ISO 16106 (Veszélyes áruk szállítási csomagolása. Veszélyes áruk csomagolásai, közepes méretű szállítótartályok (IBC-k) és nagyméretű csomagolások. Útmutató az ISO 9001 alkalmazásához) nemzetközi szabvány, amely körvonalazza a veszélyes áruk csomagolásának gyártására és mérésére szolgáló eredményes minőségirányítási rendszer követelményeit.


A korszerűsített szabványt az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) veszélyes áruk szállítására vonatkozó ajánlásainak való megfelelés érdekében az ISO 9001-el együttes alkalmazásra dolgozták ki, illetve összehangolták az ISO 16495-tel (Csomagolás. Veszélyes áruk szállítási csomagolása. Vizsgálati módszerek), és kibővítették a nagyméretű csomagolásokra vonatkozó információkkal is.

Az ISO 16106 és az ISO 9001 szabványokban bevezetett és közösen alkalmazott minőségirányításirendszer-alapú megközelítés biztosítja a harmonizációt a nemzetközi követelményekkel, lehetővé téve a kockázatok csökkentését és a folyamatos fejlesztést minden lépésben. Az ISO 16106 az érintett témában lefedi a minőségpolitika kidolgozását, annak megvalósítását, a dokumentációt, a kommunikációt, a vezetés bevonásának fontosságát és a monitorozást.

A szabvány bármilyen szervezetre alkalmazható, függetlenül annak típusától vagy méretétől, illetve az általa nyújtott termékektől és szolgáltatásoktól.

További részleteket az MSZT oldalán olvashat.


Dr. Szűcs Viktória/NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése