Mezőgazdasági termelés

A 2017-es kárenyhítési évben, eddigi bejelentések szerint, várhatóan jelentős számú kárenyhítő igényt nyújtanak be novemberben a gazdálkodók, tekintettel az idei téli és a tavaszi fagyra, a jégesőre és amiatt, mert megnövekedtek az aszálykár sújtotta területek.

 

Fontos kiemelni, hogy a termelő csak akkor kaphat kárenyhítést, ha legkésőbb 2017. szeptember 15-ig befizeti a rá vonatkozó kárenyhítési hozzájárulást. Ez a határidő a kárenyhítési hozzájárulás a Magyar Államkincstár (MÁK) által megjelölt számlára történő beérkezésének a határideje, tehát nem az összeg feladásának az időpontja.

A MÁK információi szerint a több mint 93000 fizetésre kötelezett tag 80 százaléka határidőre teljesíti a befizetést. A NAK felhívja a gazdálkodók figyelmét , hogy ez a dátum jogvesztő hatályú. Amennyiben a jelzett határidőig a MÁK-számlára a termelő nem fizeti be a kárenyhítési hozzájárulást, a 2017. kárenyhítési évben nem részesülhet kárenyhítő juttatásban, függetlenül attól, hogy károsult és az egyéb támogatási feltételek teljesültek.

Bővebb információt itt olvashat.


(NAK/Bokros Katalin)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok