Mezőgazdasági termelés

Módosul a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás” című (VP1-2.1.1-2.1.2-17 kódszámú) felhívás dokumentációja.


A felhívás keretösszege emelkedett. Jelenleg 14,1 milliárd Ft támogatás áll rendelkezésre. A felhívás 5.5. fejezetében az elszámolható költségek köre bővült a szaktanácsadási szolgáltatáshoz biztosított, ellenértéknek minősülő támogatás után fizetendő áfával.

A kifizetési kérelemhez csatolandó mellékletek és a felhívás mellékleteinek köre kiegészült az ÁFA összesítő táblázattal (13. sz. melléklet). A szaktanácsadási tervben és a költségkalkulációban az ellenértéknek minősülő támogatás után fizetendő áfa is szerepel. A támogatói okirat a fentiekkel összhangban módosult. Az elszámolható költségek körének módosulása a támogatást igénylőket hátrányosan nem érinti.

Fontos, hogy a módosításokat a már benyújtott, jogosultsági és/vagy tartalmi vizsgálat alatt álló támogatási kérelmek esetében is figyelembe veszik.


(NAK/Varga Zsuzsanna)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei