REL együttműködés

A tájékoztató fórumsorozat keretében a résztvevők megismerhették a szövetkezés múltját, jövőjét a magyar agráriumra nézve, a termelői csoportként való elismerés részleteit.


2017. május 2-ától lehetőség van pályázni mezőgazdasági és erdészeti ágazatban működő termelői csoportok létrehozásának és működésének támogatására, azaz ,,Termelői csoportok és szervezetek létrehozása" című felhívás keretében rendelkezésre álló forrásra, ezért az esemény legfőbb célja az volt, hogy minél több információval lássuk el az érdeklődőket mind a pályázat részleteiről, mind pedig az együttműködésben rejlő lehetőségekről.

Tekintettel arra, hogy a koncentrált kereslettel rendelkező európai és globális piacon csak koncentrált kínálattal, szövetkezéssel tudnak helyt állni a magyar gazdák, ezért a kamara 2017. szeptember 22-én ,,Együttműködés – Szövetkezés szerepe a magyar agráriumban" címmel bevezető konferenciát tartott az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon. Ezen konferencia folytatásaként került sor 2017. október 19-31. között a négy állomásból álló tájékoztató roadshowra, az alábbi állomásokkal:

- Szeged (2017.október 19.)

- Kecskemét (2017. október 24.)

- Veszprém (2017. október 26.)

- Nyíregyháza (2017. október 31.)

 

A tájékoztató fórumsorozat keretében a résztvevők megismerhették a szövetkezés múltját, jövőjét a magyar agráriumra nézve, a termelői csoportként való elismerés részleteit, pályázattal és a nemrég alapított Szövetkezeti Tudáscentrum munkájával kapcsolatos információkat, valamint jó példaként bemutatták a Csabai Raktárszövetkezetet.

A roadshow-ra készült pályázati tájékoztató kézikönyv elektronikus változata itt elérhető.

(NAK)

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok