Élelmiszeripar

Online formában szervezett kerekasztal beszélgetést július 8-án a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az Élelmiszeripari üzemek fejlesztésével kapcsolatos új pályázati lehetőségekről. 

Az előttünk álló időszakban hangsúlyosan élelmiszeripari feldolgozó üzemek fejlesztését és kialakítását támogató pályázatok lesznek elérhetőek a Vidékfejlesztési Program keretein belül. A két felhívásra - Élelmiszeripari üzemek fejlesztése (VP3-4.2.1-4.2.2.-1-21) és Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése (VP3-4.2.1-4.2.2-2-21) – egyrészt mezőgazdasági termelők, mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások jelentkezhetnek, másrészt a komplex pályázat esetében úgy bővült a támogatható kör, hogy vállalkozásmérettől és a korábbi tevékenységtől függetlenül is pályázhatnak a cégek. Az első felhívásra jelenleg is, a komplex felhívásra pedig 2021. augusztus 18-tól adhatóak be a kérelmek. 

A beszélgetés első részében Szécsényi Tamás élelmiszeripari igazgató ismertette az online fórum programját, majd röviden bemutatta a két pályázati lehetőséget, melyekről már olvashattak a NAK portálon is. A következő előadás keretében részletesen is bemutatásra kerültek a két pályázat hasonlóságai és különbségei, illetve mind a támogatási intenzitások megállapításához, mind a projektek pontozási rendszeréhez igazított fejlesztési célok kialakításához bemutatásra került egy-egy rövid tájékoztató. A program második felében a résztvevők feltehették kérdéseiket az Igazgatóság szakértőinek is.  

Az előzetesen meghirdetett programhoz közel száz jelentkező csatlakozott, így az igazgatóság a nagy érdeklődésre való tekintettel folytatja az online kerekasztal megbeszéléseket az év további részében is.  

A fent említett pályázatokkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket az igazgatóság élelmiszeripari koordinátor kollégái továbbra is várják, illetve az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre közvetlenül is küldhetik. 

 

(NAK/ Szőke Rita - Honti Péter)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei