Élelmiszeripar

Elkészült „A gyorsfagyasztott növényi eredetű (zöldség, gyümölcs) termékek jó higiéniai gyakorlatához” útmutatónak, a Magyar Hűtőipari és Konzerv Szövetség tagvállalataival, valamint a Campden BRI Magyarország szakértőivel (egyben, mint szerkesztőkkel), mint ipari munkacsoporttal egyeztetett új változata.

Az útmutató frissített változata elsősorban a Listeria monocytogenes keresztszennyezés minimalizálására, annak kezelésére vonatkozó fontos elvárásokat, ajánlásokat tartalmazza. Az erre vonatkozó részt az 5.8 fejezet tartalmazza (106. oldaltól). Az útmutató-tervezet IDE kattintva érhető el.

A Jó Higiéniai Gyakorlat Útmutatók alkalmazása önkéntes, a vállalatok segítségéül szolgál. Fel szeretnénk azonban hívni a figyelmet arra, hogy az itt leírt elvárásoktól való eltérést – a kockázatok elemzése alapján - indokolni kell egy esetleges hatósági ellenőrzés során.

Az útmutató elfogadásának általános menetrendje, hogy az ipari szakértők bevonásával elkészített tervezetet a Hatóság szakértőivel, illetve az iparág képviselőivel történő egyeztetés követi.

Amennyiben észrevétele van az útmutatóval kapcsolatban, azt 2021.12.07-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldje meg, lehetőség szerint egyértelműen megjelölve, hogy mely szövegrészre vonatkozik. Az észrevételeket megküldjük az útmutató szerkesztőinek.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ