Szakmai információk és anyagok

A visegrádi országok évről évre segítséget nyújtanak a Nyugat-Balkán és a Keleti Partnerség országaiból érkező köztisztviselők számára, hogy egy egyhetes szakmai tanulmányút keretében megismerhessék a fogadó ország tapasztalatait, jó gyakorlatit. A program keretében 2021. október 3-9. között került sor a Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF) égisze alatt megvalósuló Civil Servants Mobility Program (CSMP) budapesti látogatására.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet szervezésében megvalósuló látogatásokon a delegáció a gazdaságdiplomácia és az agrárszektor területeihez kapcsolódó intézmények és szervezeti egységek képviselőivel találkoztak, akik bemutatták a vendégeknek a magyar rendszer sajátosságait, eredményeit, jövőbeli lehetőségeit.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a CSMP keretében, október 8-án, szakmai előadásokkal fogadta az öt főből álló koszovói delegációt: Agnesa Jashari - Koszovói Köztársaság Kormánya, Miniszterelnöki Iroda, a miniszterelnök első helyettesének tanácsadóját; Saranda Stublla - Önkormányzati Közigazgatási Minisztérium, miniszteri tanácsadót; Delvina Hana Bakija - Mezőgazdasági, Erdészeti és Vidékfejlesztési Minisztérium Gazdasági Elemzési és Agrárstatisztikai főosztályvezetőt; Doruntina Shala Hoxha - Ipari Vállalkozási és Kereskedelmi Minisztérium, infrastruktúráért- és bejelentésért felelős vezető tisztviselőt; Adelina Maksuti - Mezőgazdasági Minisztérium, Gazdasági Elemzési és Mezőgazdasági Statisztikai Főosztály, osztályvezetőjét, továbbá a KKI kutatóit.

A koszovói delegáció tagjai, a KKI kutatói és a NAK munkatársai

Fotó: NAK

A delegáció részére három angol nyelvű előadás keretében bemutatásra került a NAK szervezete és tevékenysége, a NAK szerepe a Közös Agrárpolitika (KAP) stratégiai tervezésében, és a Magyar Szaktanácsadási Rendszer és a KAP Agrár- Tudásmegosztási és Innovációs Rendszer (ATIR).

A koszovói delegáció tagjai, a KKI kutatói és a NAK munkatársai a NAK központban

Fotó: NAK

 

(NAK/Jakab Ágnes)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei