Kamarai hírek

A jégkármérséklő-rendszer első évében, csak a mezőgazdaságban már több milliárd forint kárt előzött meg. A rendszert 2019-ben előbb, már április közepén üzembe helyezik, amit a sokéves átlag alapján az időjárás is indokol.

  • Mezőgazdasági gépész, méhész, patkolókovács, lovász, virágkötő, gyümölcspálinka-gyártó, valamint hentes és mészáros mesterleveleket adott át ma a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Idén összesen 80 szakember tett mestervizsgát ezen szakmákban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban vették át mesterleveleiket.

  • Nem lesz „hatósági ár” a termőföldek eladásakor, és lesz fellebbezési lehetőség a települési agrárgazdasági bizottságok ajánlása ellen – szögezte le a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a jelentős médiaérdeklődéssel kísért törvénymódosító javaslatokról.

  • A „Magyarok Kenyere – 15 millió Búzaszem” program keretében 2018-ban minden eddiginél több, összesen 4600 magyar gazda ajánlott fel búzaadományt. Az idei kezdeményezés az eszéki adományozóünnepséggel ért véget.

Egészséges ételekkel, a változatos étrend fontosságával és helyi termelőkkel ismerkedhettek meg a celldömölki hatodikosok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara előadásán.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága 2018. december 14-én „Vízkár elleni védekezés, vízvisszatartás az agráriumban" címmel rendezvényt tart Kecskeméten.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága a 2018. november 10-én térségi agrárfórumot tartott a Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületében Törökszentmiklóson.

  • Az „ALMA, a természet oltalma” szlogennel útjára indult az az almafogyasztást ösztönző kampány, amely ezúttal Békéscsabára látogatott. Az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ez alkalomból tartott termelői almavásárral…

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete térségi agrárfórumot tart Szatmárcsekén, 2018. december 7-én.

Elindult a Kárpát-medencét lefedő falugazdász-program, a hálózat működtetésére évi 420 millió forint magyar kormányzati támogatás áll rendelkezésre – hangzott el szerdai VII. Kárpát-medencei összefogás fórumon.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok