Kamarai hírek

Az elmúlt egy esztendőben sokat finomodott a NAK őstermelői tevékenységet és az ezt érintő adózást átalakító javaslata. Egyedül még a családi mezőgazdasági vállalkozási formán kell csiszolni. Viszont ha 2020 elején nem foglalják mindezt törvénybe, akkor újabb egy évet csúszhat a bevezetése.

  • Hatékony megoldások a munkaerő megtartására témában tartott szakmai konferenciát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága 2019. november 26-án, Budaörsön. Az „EGYÜTT AZ ÉLELMISZERIPARÉRT” konferenciasorozat ez évi utolsó eseménye a munkaerő-szervezés időszerű kihívásai köré épült, fókuszában a munkaerő-szervezés nehézségei, azok mérséklésére alkalmazható technikák, valamint hasznos szakértői ajánlások álltak. 

  • A méhészek által felajánlott négyszáz kilogramm mézadományhoz további száz kilogrammot ajánlott fel az Agrármarketing Centrum, így összesen ötszáz kilogramm mézet adományoztak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árváinak az őszi „Legyen minden nap, mézes nap” mézfogyasztást ösztönző kampány keretében.

  • Nagyvállalati partnerekkel erősítve indul az első hazai agrárinkubátor program. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal által életre hívott NAK TechLab inkubációs program célja, hogy a leginnovatívabb megoldások megtalálják helyüket a hazai agrárszektorban és élelmiszeriparban, ezáltal versenyképesebbé, fenntarthatóbbá és környezettudatosabbá téve az ágazatot.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei szervezete 2019. december 9-én tartotta az évzáró megyei küldöttgyűlését.

  • A NAK ügyfélszolgálati irodái országszerte 2019. december 13-án 12:00-ig tartanak nyitva. Ezen a napon 11:00 órától a budapesti (TISZ) ügyfélszolgálati iroda zárva tart. 2019. december 14-én, valamint december 23-a és…

  • A hagyományos vegyes virág-, repce- és akác- mellett a térségre kevésbé jellemző gesztenye- és hársméz, valamint ízesített különlegességek, például a bodza- vagy levendulaméz is várta az érdeklődőket az elmúlt hétvégén…

  • A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal megrendezi a Joint Ambrozia Action projekten belüli információs rendezvényét Győrött, 2019. december 12-én.

  • A november végi megyei küldöttgyűlésen a tagok Berek Gábort választották meg a nemzeti Agrárgazdasági Kamara somogyi elnökének a hat és fél év után búcsúzó Gombos Sándor helyett. A szakember szívügyének…

Ma lezajlott Brüsszelben, az Európai Unió központjában az a flashmob, amelyet az európai agrár-érdekképviseleti és állattenyésztő szervezetek tartottak a „European Livestock Voice (Meatthefacts)” néven indított kampány részeként.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-1-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei