Kamarai hírek

A tagdíjbevallás utolsó hetében hosszított nyitvatartással áll tagjai rendelkezésére a Kamara telefonos ügyfélszolgálata.

  • Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) információi szerint folyamatban van a népegészségügyi termékadóra vonatkozó szabályozás módosítása. A két szervezet hiányolja, hogy nem egyeztettek velük ennek kapcsán, és levélben kérte a pénzügyminisztertől a tervezett lépések felfüggesztését, a szakmai egyeztetések lefolytatását. 

  • 2018. június 11-12-én került megrendezésre a „Tanuljunk együtt!” Vörösárugyártás című program, amely a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében - részben kamarai és résztvevői költségvállalás mellett – került megtartásra. A gyakorlati napon 24 lelkes és aktív résztvevőt köszönthettünk a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszékén.

  • Az osztályelnökök bemutatását folytatjuk az agrár- és élelmiszer-kereskedelem, illetve az élelmiszer-feldolgozás területekért felelős vezetőkkel.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Kunsági Női Borrend harmadik közös szakmai konferenciáját szervezte meg a térség gazdálkodói részére, ismereteik bővítése céljából.

2018. június 29-én immár harmadik alkalommal rendezik meg Csíksomlyón a gyógynövényeket népszerűsítő Székelyföldi Gyógynövénynapot. Az eseményen a NAK képviselője is köszöntőt mond.

  • Kamarai küldöttség látogatott az Amerikai Egyesült Államokba, ahol oktatási és kutatás-fejlesztési együttműködési lehetőségekről, az agrártermékek kétoldalú kereskedelmének fejlesztéséről volt szó. Továbbá megalapozták a közvetlen agrárdiplomáciai kapcsolatokat Georgia állammal is.

  • 2018. augusztus 28-30. között kerül sor a Farm Progress Show agráripari kiállításra az Amerikai Egyesült Államokban, amelyre jelentkezni lehet.

  • 2018. május 28-án Moszkvában került sor a World Farm Organization (WFO) közgyűlésére, amelyen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát (NAK) Kocsy Béla külkapcsolati igazgató képviselte.

  • 2018. május 23-án tartotta meg Bukarestben az egyik legnagyobb romániai agrárszövetség, a LAPAR mezőgazdasági konferenciája, mintegy 1500 gazda részvételével.  Ezen részt vett a NAK  képviselője is.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok