NAK portál

Európai Friss Kalandok
hirdetés

Az agrártanácsadási szolgáltatást igénylő ügyfelek eligazodását segíti a 2019. május 29-én hatályba lépő, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenységről és a mezőgazdasági szaktanácsadási rendszerről szóló rendelet.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elérkezett a 2019-es tagdíjbevallási időszakához. Az idei évben változás, hogy az eddigiekhez képest két héttel tovább, 2019. július 15-ig van lehetőség a tagdíjbevallás benyújtására. Továbbra sem kell bevallást tenniük azoknak az őstermelőknek, akiknek előző évi árbevétele nem érte el a 600…

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. erdészeti fórumot rendez, amire várják az érdeklődőket.

  • 2019.július 11-én a Tordasi Élményfalu és Kalandparkban kerül sor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóság (NÉBIH-MGEI) hagyományos kajszi-és őszibarack fajtabemutató rendezvényére.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete volt a fő ötletgazdája a jégkármérséklő-rendszernek és az öntözésfejlesztésnek is. Rácz Imre megyei elnök többek között a közfoglalkoztatás és a gyümölcsfeldolgozás helyzetét is…

  • A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében üzleti delegációt szervez Kínába, 2019. szeptember 8-13. között. Az útra még lehet jelentkezni június 20-ig!

  • Az Európai Bizottság 120 millió eurót (38,6 milliárd forint) biztosít az Európai Unió méhészeti ágazatának támogatására a következő három év folyamán. A finanszírozás 12 millió eurós növekedést jelent a 2017-2019 közötti időszakra nyújtott összeghez képest – közölte az uniós bizottság.

  • Háromnapos (június 15-17.), rövid, szöveges és térképes időjárás-előrejelzés a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartózó JÉGER-régiók területére.

  • Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avarréteg kiszáradása miatt tűzveszély alakult ki. Így 2019. június 14-től öt megyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom.

  • Egyedülálló termékinnovációs versenyt hirdetett magyarországi élelmiszer-előállítóknak a SPAR Magyarország Kft. és az AMC. Az idei OMÉK-en kiválasztott nyertes áruk jövőre az INTERSPAR áruházak polcaira kerülnek.

  • Június 13-án, 104 nappal a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár kezdetet előtt kiderült, hogy Marokkó lesz a rendezvény idei díszvendége. Persze a magyar élelmiszer-ágazat is bemutatkozik majd.

  • Kiváló minőséget garantáló, kétszintű védjegyrendszert vezet be az Agrárminisztérium (AM), amely többek között segíti a lakosság tájékoztatását, garantálja a minőséget, és hozzájárul az általános élelmiszerfogyasztási kultúra fejlődéséhez.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei szervezete 2019. július 11-én szakmai napot szervez tagjainak a precíziós gazdálkodás gyakorlati oldalának bemutatása céljából.

A napelemes rendszer kiépítéséhez nyújtandó támogatás iránt érdeklődők körében végez előzetes felmérést a kamara.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas megyei szervezete búza fajtabemutatót rendez 2019. június 19-én, Vasszilvágyon.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei szervezete búzatermesztési konferenciát rendez 2019. június 18-án, Szarvason.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezete szakmai konferenciát rendez 2019. június 18-án, Kecskeméten.

Az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézete és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kérdőíves felmérést végez a gazdálkodók körében az erdőtelepítési és fásítási szándékaik, valamint szempontjaik megismerése céljából.

2019. június 17. és 28. között több megyében is zárva lesznek a TISZ-irodák.

Az uniós támogatási források minél hatékonyabb kihasználását elősegítendő az alábbiakban szeretnénk nyújtani egy rövid áttekintést az élelmiszeripar számára jelenleg elérhető támogatásokról és a jövőbeli lehetőségekről.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei