NAK portál

Háromnapos időjárás-előrejelzés
hirdetés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ), a Növényvédelmi Szövetség (NSZ), illetve a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége (Gabonaszövetség) szántóföldi növénytermesztési szakmai konferenciát rendez az idei OMÉK keretében Budapesten, 2019. szeptember 26-án.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) együttműködésével a Magyar Nemzeti Gasztronómiai szövetség (MNGSZ) szakmai, továbbképző országos roadshowt szervez a gasztronómia szereplőinek és az iránta érdeklődőknek.

Az idei „VIII. Hévízi Borünnep 2019.” augusztus 16-20. között a fürdőváros sétálóutcáján és főterén rengeteg látogatót vonzott. A ma már országos hírnévre szert tett rendezvénysorozat a térségben egyedülálló kulturális és gasztronómiai kínálattal várta a látogatókat.

  • A francia államfő burkoltan megfenyegette brazil kollégáját, hogy amennyiben nem fékezik meg az Amazonas-esőerdők pusztítását, Franciaország megvétózza az EU-Mercosur szabadkereskedelmi megállapodást.

  • Háromnapos (augusztus 24-26.), rövid, szöveges és térképes időjárás-előrejelzés a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartózó JÉGER-régiók területére.

  • Idén is elindította a „Nyár, dinnye, szeletem” szlogen alatt futó dinnye fogyasztásösztönző kampányát az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A kampány augusztus 23-i nyitó sajtótájékoztatóján, a zamárdi STRAND Fesztiválon elhangzott: a magyar termőterületek sokszínűségének, a gazdálkodók…

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) támogatásával, a Magyar Pékszövetség szervezésében szakmai tanulmányúton vettek részt a sütőipar szereplői a világhírű Richemont Kompetenzzentrum svájci sütőipari oktatóközpontban, Luzernben 2019. június 12-16. között.

  • Táplálkozásunk szempontjából az étrend-kiegészítők sokat kutatott területnek számítanak, ugyanakkor sokan használják azokat. Van-e betegségmegelőző vagy gyógyító hatásuk?

  • A kenyér után a pékáru esetében is szigorodhatnak az élelmiszerkönyvi előírások – írta a Magyar Nemzet. A pékszövetség szakmai titkára a lapunknak azt mondta, a malmi búza árának alakulása határozza meg, hogy a pékáruk esetében lesz-e szükség áremelésre.

  • A magyar gazdaság jól teljesít, ebben a mezőgazdaságnak és az élelmiszergazdaságnak is nagy szerepe van, a sikeres gazdasági növekedéshez fejlesztésük elengedhetetlen – mondta Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár Kecskeméten, a XX. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumon.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal 2019. szeptember 22-ig várja azoknak a startupoknak a jelentkezését, akik rapid tanácsadással egy nap alatt akár tucatnyi agrár-, üzletfejlesztési vagy befektetési szakember bevonásával állítanák növekedési pályára vállalkozásukat.

  • Tízéves lejáratú, rendkívül alacsony kamatozású hitelt készítenek elő a tervezett öntözésfejlesztés megvalósulásához – jelentette be a szakminiszter a Farmer-Expón. Mintaként pedig bemutattak egy portugáliai „csodát” is.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” ingyenes szakmai programsorozata változatlan lendülettel folytatódik tovább: szeptemberben a sörkészítés témakörében mélyedhetnek el a kamarai tagok.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari igazgatósága a „Tanuljunk együtt!” programsorozat keretében tejipari gyakorlati napokat szervez tagjai számára a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetnél. A jelentkezők az őszi félévben három különböző témakörben szerezhetnek új ismereteket.

A Kaposvári Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei szervezete 2019. szeptember 12-én, Kaposváron tartja meg a II. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia (Élelmiszer-turizmus – Vidéki ízek) című rendezvényét.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kukorica fajtabemutatót tart 2019. augusztus 29-én, Szekszárdon.

2019 augusztusában időszakosan több megyében is zárva lesznek egyes ügyfélszolgálati, falugazdász, illetve TISZ-irodák.

Tájékoztatjuk a tagjainkat, hogy a falugazdászok több megyében 2019. júliusban és augusztusban helyszíni szemléket végeznek, ami a falugazdász irodák ügyfélfogadási idejét is érintheti. Az érintett irodákról és a nyitva tartások változásáról a portálon adunk folyamatos tájékoztatást.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézet Ceglédi Kutató Állomása és a NAK közös szilva fajtabemutatót és tanácskozást tart 2019. szeptember 6-án, Cegléden.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete kukorica fajtabemutatót és agrárfórumot tart 2019. augusztus 28-án, Cserkeszőlőn.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei