Tájékoztatási szolgáltatás

Tájékoztató a 2020-as támogatási év termeléshez kötött- és átmeneti nemzeti anyajuhtartás-támogatás igényléséről.

A szervestrágya keletkezéséhez, felhasználási lehetőségeihez nyújthat segítséget az „ÁTLAGLÉTSZÁM ÉS TRÁGYATÁROLÓ” excel számoló segédlet.

  • Számos megkeresés érkezett a NAK-hoz a támogatási lehetőségekkel kapcsolatban, ezért kigyűjtöttük azokat a Leader egyesületeket, amelyeknél még nyitott pályázatok találhatóak. Százötvenkettő darab hatályos felhívás érhető el a különböző helyi akciócsoportoknál,…

  • A NAK új vidékfejlesztési kézikönyve többek között a rövid ellátási láncból (REL) történő beszerzés előnyeit, a REL működési formáit, támogatási lehetőségeit mutatja be.

  • A kormány támogatásainak köszönhetően a helyi termelői piacok száma 2012 és 2019 között a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett – jelentette be az agrárminiszter szombaton, a Nagykőrös új piaccsarnokában…

  • Amennyiben a talaj nem fagyott, vízzel nem telített, és összefüggő hótakaróval nem borított, úgy a nitrátérzékeny területen február 15. után a nitrátérzékeny területeken is megkezdhető a trágyázás.

  • A téli trágyázási időszakon belül február 1-től az őszi kalászosok fejtrágyázása megengedett. A nitrátérzékeny területeken még nem lehet trágyázni.

  • A talaj nem csak a termelés színtere, hanem egy élettel teli közeg, mely funkcióját, termékenységét csak úgy tudja fenntartani, kellően biztosítani, ha biztosítjuk számára a szükséges szerves anyagokat, működhetnek a…

  • A szakminisztérium elkezdte a KAP-ra vonatkozó stratégiai terv kidolgozását. Az Európai Bizottság jóváhagyási joga kockázatokat hordozhat a magyar mezőgazdaság fejlesztésére nézve.

  • Az Európai Bizottság egy sor új jogalkotási javaslaton dolgozik majd 2020 első félévében, amelyek a tervek szerint az Európai Parlament elé kerülnek. Az agrárium szempontjából fontosabb javaslatokat foglaltuk össze.

  • A Mezőgazdasági és Halászati Tanács december 16-i ülésén az uniós mezőgazdasági miniszterek egyetértettek abban, hogy további tárgyalások szükségesek az új Közös Agrárpolitika (KAP) részletszabályairól és arról csak a következő uniós…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése