Megyei hírek

Partnerségi nyilatkozatot írt alá január 17-én Kaposváron a Marcali Gardenexpo lebonyolításával kapcsolatban Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei szervezetének elnöke és Sütő László, Marcali polgármestere.


Az együttműködő felek nyilatkozatukban kiemelték, hogy a hazai agrár- és élelmiszerszektor, valamint a vidéki élet népszerűsítését, erősítését, a magyar élelmiszerek versenyképességének támogatását közös célnak tekintik. Ennek érdekében tervezik április végén megszervezni a Marcali Gardenexpót, mellyel Somogy megye és Marcali agrártársadalmának további erősödését kívánják elérni.

A partnerek kijelentették, hogy a rendezvény keretében rá kívánják irányítani a figyelmet a kistermelőkre, a konyhakertekre, a szociális szövetkezetekre és a termelői közösségekre, a szaktudásra és a turizmus minőségi fejlesztésére. A megyei önkormányzat elsősorban személyi és tárgyi feltételekkel, az agrárkamara szakmai támogatással, míg a házigazda város a helyszín biztosításával és az ahhoz kapcsolódó operatív feladatok ellátásával járul hozzá a kiállítás és vásár sikeréhez.


(forrás: marcaliportal.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei