Országos hírek

Tájékoztató kiadványt állított össze a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Vidékfejlesztési Programban (VP) támogatási igényt benyújtó gazdálkodóknak esetleges közbeszerzési kötelezettségeikkel kapcsolatban. Az útmutató kifejezetten a támogatott szervezetek nézőpontjából kívánja közérthető módon bemutatni az érintett szabályokat.

 

Tájékoztató kiadványt állított össze a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Vidékfejlesztési Programban (VP) támogatási igényt benyújtó gazdálkodóknak a nyertességük esetén fennálló közbeszerzési kötelezettséggel kapcsolatban. A tájékoztató nem kívánja kiváltani vagy helyettesíteni a közbeszerzési jogszabályok ismeretét, csupán segítséget kíván nyújtani azok egyes szabályainak értelmezésében a főbb fogalmak, valamint egyes gyakorlatban felmerült jogalkalmazási kérdésekre adott lehetséges válaszok bemutatásával, különös tekintettel a VP specialitásaira.

Az útmutató kifejezetten a támogatott szervezetek nézőpontjából kívánja közérthető módon bemutatni az érintett szabályokat, így az egyéb ajánlatkérői szervezetekre nem, vagy csak érintőlegesen tér ki a megértéshez szükséges mérték erejéig. Az útmutató a hatályos szabályozás egyes elemeit ismerteti, azonban a korábbi szabályozásra csak annyiban tér ki, amennyiben annak gyakorlati jelentősége van a jogalkalmazás szempontjából.

A kiadvány szakmai ellenőrzését az EMVA támogatások Irányító Hatósága, valamint a Közbeszerzési Hatóság végezte.

A kiadvány  pdf ide kattintva (6.57 MB) érhető el.

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok