Erdő- és vadgazdálkodás

Kapitális, 15,66 kilogramm trófeasúlyú gímszarvasbikát ejtett el egy francia vendégvadásznő a Felsőrajk és Pötréte közötti erdőben, a Zala-Jagd Vadásztársaság területén.


A hétfői trófeabírálaton a kilőtt gímszarvasbika 248,48 pontot ért el, életkorát 13 évre becsülték. Az Országos Trófeabíráló Testület dönti el, hogy a trófeát nemzeti értékké nyilvánítják vagy sem. Az árjegyzék alapján a Zala-Jagd Vadásztársaság területén a 15 kilogramm trófeasúlyt meghaladó gímszarvasbika elejtése – ez 15,66 kg volt – várhatóan több mint 10 millió forintba kerül. A Felsőrajk és Pötréte között húzódó erdőben három évtizede nem ejtettek el ekkora kapitális példányt. A nagyvad súlya meghaladta a 182 kilogrammot.

Rajna Mihály, a vadásztársaság alapító tagja elmondta, hogy két héten át figyelték a vad mozgását. A francia vendégvadász, a 73 éves Francoise Athanassiou három estét töltött a magaslesen: első este a távolság – a gímszarvasbika 300 méterre volt a magaslestől – miatt nem volt eredményes a vadászat, a második este pedig a széljárás nem volt kedvező. A harmadik este, szeptember 5-én viszont egyetlen lövéssel sikerült leteríteni a vadat.

Lázár Attila, a Zala Megyei Kormányhivatal vadászati osztályvezetője megjegyezte, a gímszarvasbika az elmúlt 50 év zalai listáján a rendkívül magas, 248,8 nemzetközi ponttal a 30. helyezést érte el.

 

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos (k) és Lázár Attila, a Zala Megyei Kormányhivatal vadászati osztályvezetője (j) 2017. szeptember 11-i trófeabírálaton

 


(MTI) (fotó: MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok