NAK portál

Az elkövetkezendő 5 évben Magyarország megközelítőleg 2.400 milliárd forintnyi támogatást oszthat ki a magyar gazdálkodóknak az I. pilléres keretből, és mintegy 2.900 milliárd forintot fordíthat a II. pilléren keresztül a hazai agrár- és élelmiszergazdaság és a magyar vidék fejlesztésére.

Felhívjuk a gazdálkodók, élelmiszer-előállítók, piacszervezők és piacüzemeltetők figyelmét, hogy elindult a termékkeresőbe történő előjelentkezés a NAK portálján.

Ahogy arról a korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvénynek (Földforgalmi törvény) 2023. május 1-től hatályba lépett módosítását követően a földeknek az ügylet szerinti ellenértéke alapos indok nélkül nem haladhatja meg az erdőnek nem minősülő föld…

Az Agrárminisztérium a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen negyedik alkalommal hirdeti meg az Év Szaktanácsadója Díj-ra történő jelölési lehetőséget.

BEKAPCSOLÁSI ADATOK 2023. május 8. és 21. közötti időszak zivataros napjainak bemutatása a generátorok bekapcsolása és a meteorológia helyzet szempontjából Az időszak hűvös és csapadékos időjárását a hazánkat délnyugat felől elérő mediterrán ciklonok okozták, melyek bőséges csapadékot hoztak térségünkbe. Az országban sokfelé nagyobb mennyiségű csapadék hullott, mint ami optimális lett…

  • Az önkormányzati utak, járdák felújítását célzó pályázat jelent meg a Magyar Falu Program keretében. Cél, hogy helyi igényeket kielégítő fejlesztések kerüljenek előtérbe.

  • Továbbra is cél, hogy folyamatosan lehetőséget biztosítsanak a tanyákon élők és gazdálkodók életminőségének és helyzetének javítására. A Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései című (VP6-7.2.1.4-17) felhívás több ponton módosult, melyek az alábbiak:

  • A LEADER program keretében jelenleg még számos nyitott pályázat elérhető a vidéki vállalkozások és önkormányzatok részére helyi fejlesztési célokra, többek között:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ