Az Európai Bizottság LIFE EFFIGE (Environmental Foodprint For improving and Growing Eco-efficiency) projektje három alkalomból álló ingyenes onlineszeminárium-sorozatot szervez hazai élelmiszer-előállítók számára.
A projekt hozzájárul az európai környezeti lábnyom kialakításához és terjesztéséhez, amely az Európai Bizottság politikai napirendjének kiemelt prioritásává vált a zöld gazdaság és a körkörös gazdaság tekintetében. E cél elérése érdekében a projekt célja a PEF (termék környezeti lábnyom) módszer terjesztése az előállítók körében.
A szemináriumok témái között bemutatásra kerül a körforgásos gazdálkodás, annak környezeti és gazdasági előnyei és megvalósíthatósági lehetőségei; a környezeti hatások elemzése (életciklus elemzés, környezeti lábnyom EU Rec. 2013/179), a tanúsítási eszközök (ISO 14040-44), valamint különböző zöld megoldások. Mindemellett a részvevők megismerkedhetnek a „PEF Starter” nevű eszközzel, amely lehetővé teszi a vállalkozások környezeti önértékelését.
A szemináriumok nyelve angol, tolmácsolásra nincs lehetőség. A sorozat előadásai az alábbi időpontokban lesznek: 2020. október 16., 15:00-18:00; 2020. november 6., 15:00-18:00; 2020. november 20., 15:00-18:00. Érdeklődés esetén ezen a linken tudnak regisztrálni (egy előállítótól akár három fő is regisztrálhat).
További részleteket dr. Szűcs Viktória vezető KFI szakértőtől kérhetnek (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Szűcs Viktória/NAK