Mezőgazdasági termelés

A Magyar Államkincstár a korábbi évekhez hasonlóan, idén is felszólító végzés kiküldésével hívja fel az érintettek figyelmét, ha a benyújtott egységes kérelmükkel kapcsolatban adategyeztetésre van szükség. Ennek oka lehet fizikai blokkon belüli túligénylés, tábla átfedés, területi ráfedés. Az adategyeztetés elvégzését kizárólag elektronikus úton, a Kincstár erre kialakított felületén teheti meg az értesített gazdálkodó.


Az előzetes tájékoztatások alapján az adategyeztető levelek kiküldése várhatóan 2017. szeptember végén, október elején történik meg. Így fontos, hogy ebben az időszakban nagyobb figyelemmel kezeljék a gazdálkodók a postai vagy elektronikus értesítési küldeményeiket. Az ügyfeleknek az adategyezetés lefolytatásra a kiértesítés kézhezvételétől 8 nap áll majd rendelkezésre.

Az adategyeztetési bizonylatot, az alapkérelemmel megegyező módon lehet benyújtani: saját ügyfélkapun, elsődleges képviselő útján, meghatalmazott által vagy kamarai meghatalmazott segítségével. Amennyiben a gazdálkodó a 2017.évi egységes kérelmének beadásánál kamarai meghatalmazott segítségét vette igénybe, úgy esetleges érintettség esetén kérjük, keressék munkatársainkat.

Az őstermelői kártyával vagy kamarai kártyával csökkenthető az adminisztráció! Amennyiben Ön a NAK munkavállalójával adategyeztetést kíván benyújtani, úgy kérjük, hozza magával az őstermelői kártyáját vagy kamarai kártyáját, mert azzal az adategyeztetés benyújtása gyorsítható. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy közös őstermelői kártya esetében a kártyán szereplő őstermelők közül mindenki kizárólag a saját nevében járhat el az adategyeztetés benyújtása során.

 


(NAK/Ribóczi Edina)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok