Kamarai hírek

Az elmúlt időszakban aggasztóként értékelte több EU-tagállam is az alapvető termelési költségek (mint takarmány, műtrágya, energia, építőanyag, stb.) kiugróan magas növekedését, továbbá a mezőgazdaság ellátottságát (pl. az inputanyagok szűkössége). A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Copa-Cogeca helyzetértékelésével összhangban tagállami szinten is szeretné szélesebb körben vizsgálni az árnövekedés(ek) agrár-élelmiszeripari, kimondottan a termelőket…

  • Folyamatosan bővülő, egyedülálló szakmai programmal várja a hazai agrárium szereplőit az Agrárszektor Konferencia, amelyet december 9-10-én rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. A kétnapos eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai jelentős díjkedvezménnyel vehetnek részt. 

  • Magyarország Kormányának célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kiemelt ügyekben. Eddig 13 alkalommal kértük ki az állampolgárok véleményét és vettük figyelembe javaslataikat a döntéseknél, intézkedéseknél. Most online társadalmi párbeszédet indítottunk a zöld ügyek kérdésében. A felmérésben egyebek között a hulladékok újrahasznosításáról, a napelemek telepítésének és az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a faültetési program folytatásáról, a gyermekek környezettudatos neveléséről, a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el véleményüket a kitöltők. Arra biztatom, ha eddig nem tette volna meg, akkor töltse ki Ön is a 12 kérdésből álló kérdőívet a https://zold.kormany.hu/ oldalon és biztassa erre ismerőseit is. A…

  • Az uniós kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) tevékenységeket támogató Horizon 2020 program befejeződött, ám 2021-től ugyanez Horizon Europe néven folytatódott tovább a következő EU-s költségvetési ciklusban. A véget érő időszak hazai, agrár- és élelmiszeripari vonatkozású KFI eredményeit – saját szakterültén – Dr. Józwiak Ákos címzetes egyetemi tanár, az Állatorvostudományi Egyetem Digitális Élelmiszerlánc Oktatási, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Intézet (ÁTE DÉOKFII[1]) igazgató-helyettese értékelte.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatal 2021. október 6. és 08. között Szakma labirintus-Szakmák világa Pályaválasztási Kiállítás néven a szolnoki Jendrassik György Technikumban pályaválasztási kiállítást szervezett.

A NAK központjában szeptember 8-án került megtartásra az EFFECT kutatási projekt keretében a második szakmai műhelymunka. A rendezvényre mind online, mind személyesen lehetőség volt becsatlakozni a meghívottaknak. A workshop összefoglalóját ide kattintva olvashatják.   (NAK/Boros-Tóth Adrienne)

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei