Kamarai hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint az Orosco Kft, a Rit-Sat Kft és a Vitalita Seeds Kft tisztelettel meghív minden szíves érdeklődőt a 2024. május 24-én (péntek), Kamuton megrendezésre kerülő, gyomirtási és kórtani konzultációval, illetve alternatív növényvédelmi megoldások ismertetésével egybekötött ÁTTELELŐ HAGYMA…

 • BEKAPCSOLÁSI ADATOK A 2024. április 29. és május 12. közötti időszak zivataros napjainak bemutatása a generátorok bekapcsolása és a meteorológia helyzet szempontjából Az időszak első felében több jégveszélyes zivatar alakult ki, melyeket néhány helyen kisebb méretű jég kísért. Az időszak második részében többnyire nyugodtabb időjárásban volt részünk, mivel a Kárpát-medence téréségét egy anticiklon érte el, ennek következtében szárazabb, naposabb volt az idő. A talajgenerátorok 7 napon kerültek bekapcsolásra az időszakban. A jégveszélyes zivatarok érkezésének, kialakulásának megfelelően kerültek bekapcsolásra az érintett talajgenerátorok. A következő térképeken látható, hogy a generátorokat vármegyénként mennyi órát kellett átlagosan üzemeltetni a vizsgált időszakban (1. kép), illetve…

 • A Klímapolitikai Intézet legfrissebb jelentése szerint az átlagosnál melegebb és a tavalyinál is szárazabb nyár várható 2024-ben. Kovács Erik, a szervezet vezető kutatója szerint egy igen száraz időszak kezdődhet az év második felében, amely akár két évig is eltarthat. A klímaváltozás hatása a világ agráriumára és a magyar mezőgazdaságra kiemelt téma lesz az AgroFuture 2024 konferencián, amire még most sem késő jelentkezni.

 • Ilyenkor jellemzően nem csak aznap, hanem a környező hetekben, hónapban akár többször is tartanak figyelemfelhívó, oktató, támogató programokat. Ezek jellemzően a cöliákiás betegeket segítő szervezetek, önkéntesek tudására és szervezésére alapozódnak.

Idén is megrendezésre kerül a III. Miskolci Agrárjogi Fórum, melyet már az előző években is nagy népszerűség övezett. Az előző évben a közös agrárpolitika és a földforgalmi szabályozások volt a téma, idén pedig a gazdaságátadás lehetőségeit és a családi gazdaságok szabályozását veszi górcső alá a rendezvény. A már tradicionálisnak tekinthető…

Az Egyesült Királyság által ötödszörre elhalasztott határ- és vámellenőrzési rendszer első szakaszára 2024. január 31-án került sor, melynek következő – fizikai ellenőrzéseket bevezető – szakasza április 30-án lépett életbe, melyre vonatkozóan a legfrissebb részleteket szeretnénk megosztani a sikeres és átlátható kereskedelmi ellenőrzések érdekében.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) immár 4 éve aktív tagja az i2connect H2020-as nemzetközi projektnek. Az együttműködés keretében eddig 14 tanácsadó vett részt keresztlátogatáson (cross-visit), öt európai tagállamban (Németország, Lengyelország,…

 • „Mer a legelő akkor jó, ha olyan, mint a bunda. Ha sűrű a gyep. De az is van egy igazság, hogy jányt lámpavilágnál, füvet harmaton kell nézni, akkor szép.” (Luby…

 • Az Európai Bizottság közzétette a Natura 2000 díj döntőseit, olvasható az EU CAP Network honlapján, ahol április 25-ig várják a szavazatokat a legjobb kezdeményezésekre.

 • 2024.03.21-én Mezőhegyesen került megrendezésre az Agrár-EDIH Drón nap. A közel félszáz regisztrált szakember számára lehetőség nyílt a dróntechnológia részletes tanulmányozására, a gyakorlati alkalmazás és a kapcsolódó lehetőségek megismerésére.

Rendkívüli hírek

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám