2015. április 21-ével elindult a Helyi termék éve rendezvénysorozat, melyet a Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szervez a termelők számára az ország számos pontján. Az országos programsorozat első állomása Szeged volt.
A rendezvénysorozat témakörei kiemelt figyelmet fordítanak a helyi termékek előállításának ösztönzésére, az értékesítési csatornák növelésére és a termékek fogyasztókkal történő megismertetésére. A programsorozat során bővíthető a helyi termékeket gyártók szakmai ismeretei és válasz kapható a témával kapcsolatos felmerülő kérdésekre.
A szakmai fórumok programja között szerepelnek a kistermelői élelmiszer-termelés, előállítás és értékesítés feltételei; az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk; a helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók. A rendezvény keretén belül külön előadásként tárgyalják az eredetvédelmet és a védjegyek jelentőségét, valamint bemutatásra kerül a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében.
A kerekasztal beszélgetések során helyi jó példák bemutatására került sor Molnár Anita (PaprikaMolnár Kft.), Széll Imre (a Szőregi Virág-Dísznövény ÁFÉSZ), Bánffi István (Bánffi & Bánffi Termelő és Vagyonkezelő Kft.) és Szabó Zoltán (Csongrád Megyei Agrár Információs, Szolgáltató és Oktatásszervező Nonprofit Közhasznú Kft.) előadásában.