Megyei hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei szervezete helyi termelők, kistermelők számára biztosított bemutatkozási lehetőséget az idei Egerszeg Fesztiválon.


Zalaegerszeg legnagyobb multikulturális eseménye a már hagyományosnak tekinthető Egerszeg Fesztivál idén június 8. és 10. között fogadta az ország minden tájáról érkező belföldi és külföldi látogatókat.  Az esemény egyúttal Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá nyilvánításának 133. évfordulója előtt is tisztelgett.  A rendezvény fő célja, hogy bemutassa a város, a megye és a szűkebb régió hagyományait, értékeit, valamint a tömeg- és rétegigényeket is kiszolgáló kulturális programsorozat legyen.

A fesztiválon 2016-tól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei szervezete helyi termelők, kistermelők számára biztosít bemutatkozási lehetőséget, így történt ezúttal is. A fesztivál főszervezője, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ebben az évben is egy tradicionális helyi termék és kézműves udvart alakított ki a dísztéren a rendezvény keretében, ahol a helyi termelők által kínált portékák mellett népi kézműves termékekkel és hagyományőrző egyesületekkel is megismerkedhetnek a fesztiválozók.

A kamarai támogatásnak köszönhetően 2018. június 8. és 10 között, péntektől vasárnapig összesen tíz, a régióban gazdálkodó, őstermelő, kistermelő értékesíthette az általa előállított és megtermel ízletes házi portékákat és helyben megtermett zöldségeket, gyümölcsöket kecskelábas standokon. A friss, vegyszermentes helyi jellegzetesség, a kerekrépa, a póréhagyma és más zöldségek mellett, a vásárlók, házi sütésű pogácsát, sárgarépás baguettet, szörpöket, göcseji lekvárokat, különböző ízesítésű sajtokat, tejtermékeket, füstölt, száraz húsárut vásárolhattak, de nem hiányzott a kínálatból sok más mellett a méz, a méhészeti termékek, a mézeskalács, a különböző gyógynövények, tinktúrák, a homoktövises almalé, arónia gyümölcslé és a homoktövis magolaj sem.  A pozitív visszajelzések alapján a fesztivál tartalmas megjelenési és rendkívül jó bemutatkozási lehetőséget biztosított a zalai termelők számára.


(nak.hu)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ