Vármegyei hírek

Zala megyében két új helyi termelői piaccal bővült nemrégiben a kínálat, és a korábbi meglévő nyolc termelői piac is kinyitott a kamara javaslatára az elmúlt héten.


Május 16-án a nagykanizsai Szőlőskert Fogadó zöld teraszán megnyitotta kapuit a „Piac a kertben” nevű hely: a közel 15 termelőnek, kecskelábas standokon, a vendéglátóhely hangulatos hátsó kertje adott otthont. A szervezők ügyeltek rá, hogy minden terméktípusból legyen megfelelő és magas minőségű.  Ízletes finomságokat kínált az Erdőszéli Pékkuckó, a Héthatár Kecskefarm, a Szent György Gyümölcsmanufaktúra, továbbá pölöskefői zöldségeket, gyümölcsöket kínált Méhes Barbara, különleges mézfajtákat a Mézvadász, friss gyümölcsöt a Kercsmarics Családi Gazdaság, kulináris élvezeteket nyújtó tejtermékeket a Réti tanya, tetszetős portékákat a Pettyes Lekvár. Különlegességként meg lehetett ismerni a becsehelyi kiwit, az Illés Porta termékeit, füstölt húskészítményekkel a Turul Termelői Kézműves Finomságok, gyógynövénykészítményekkel a Fűből Fából érkezett, és elérhető volt a petriventei édesburgonya. A termelők a környék legjobb alapanyagait hozták elérhető közelségbe és tették élménnyé a bevásárlást ebben a csodás környezetben. A piac ezentúl minden szombat délután 13 órától várja látogatóit.

Április vége óta működik a Kerka folyó parti idilli dél-zalai kis faluban, Szécsiszigeten a Kerka Piac. Minden második szombat délután a Vízimalom udvarán ízletes sajtokkal, mangalica kolbásszal, finom mézzel, különleges szárított tésztával, friss és szárított gombával és más finomságokkal várják az ínyenceket, a hazai ízek kedvelőit a térség termelői. A régi idők hangulatát idéző falak között találkozhatnak az ide látogatók helyi kézművesek szemet gyönyörködtető termékeivel is. A következő Kerka Piacot május 23-án, szombaton délután 14 órától lehet felkeresni a Vízimalomnál.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei szervezete a termelők értékesítési lehetőségeinek bővítése érdekében piacokról szóló felhívó tájékoztatót küldött minden önkormányzatnak és piacfenntartónak, valamint kapcsolatba lépett a piacüzemeltetőkkel, hogy felhívja a figyelmüket a nyitva tartás fontosságára, lehetőségeire. Ennek köszönhetően újra megnyíltak a termelői és hagyományos piacok a megyében.

Sabján Krisztián megyei kamarai elnök szerint a legfontosabb, hogy a termelői piac a helyi és térségi gazdaság élénkítését, fejlesztését szolgálja, hiszen a kínálat kizárólag az árusítóhely 40 km-es körzetéből és Zala megyéből származhat. Így minimális szállítási, tárolási költségek merülnek fel, ezáltal csökken a környezet terhelése is. A termelők a saját előállítású alapanyagból készített termékeket árusíthatnak, így az áru nyomon követhetősége, jó minősége biztosított. A termékek mögött arcok is megjelennek, akikhez elégedettség esetén többször visszatérhetünk.  Különleges ízvilágú, egyedi termékek vásárlására van lehetőség, amely turisztikai vonzerőt is képvisel. Úgy tűnik, hogy a fogyasztók körében is kialakult egy igényes, egészséges termékeket kereső réteg, így már várják a következő piacokat.

 


Elérhetőségek

https://www.facebook.com/events/2280678132226697/

https://www.facebook.com/termeloi.nagykanizsa/

https://www.facebook.com/events/262738781585339/


 

 


(nak.hu)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám