2025. szeptember 18-21. között 82. alkalommal kerül megrendezésre az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), melynek keretein belül idén is elismerésben részesülnek a hazai élelmiszeripari innovációk legkiemelkedőbb…
Az előállítók szakmai támogatása, valamint a mentes élelmiszerekkel kapcsolatos szabályozási környezet alakításának céljából alakult Mentes élelmiszerek kamarai munkacsoportja és alcsoportjainak munkája kimagasló tagi érdeklődés mellett továbbra is folytatódik.
Társadalmi egyeztetésre bocsátották a Magyar Élelmiszerkönyv húskészítményekről és egyes előkészített húsokról szóló előírás módosításáról szóló miniszteri rendelet tervezetét.
Átadták a Mertcontrol csoport új, korszerű mintavételi laboratóriumát és székházát Fóton. Az új létesítmény a legmodernebb technológiák és szakértelem révén támogatja a minőségi, megbízható élelmiszerek előállítását, ezzel nemcsak hazánkban, hanem…
A Kormány a 1154/2025. (V. 19.) számú határozatával döntött arról, hogy újraindítja a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) három fontos forgóeszköz-hitelprogramját. A cél a hazai mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a termelői…
Társadalmasításra bocsájtották az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló 36/2014. (XII. 17.) FM rendelet módosításának tervezetét, melynek célja, hogy megvédje a fiatalokat az energiaitalok túlzott fogyasztásának káros hatásaitól.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pályázatot ír ki az élelmiszeripari és élelmiszer-nagykereskedelmi vállalkozások számára az első alkalommal meghirdetett FTS25 GreenTechAward – Élelmiszer-előállítási és Forgalmazási Fenntarthatósági Díj elnyerésére.
A globális fenntarthatósági törekvések egyik sarokköve a körforgásos gazdaságra való áttérés, amely a nyersanyagok hatékonyabb, regeneratív módon történő hasznosítását célozza. A Circularity Gap Report 2025 (CGR2025) e törekvés kritikus helyzetét…
Magyarországon a nyerstejből készült sajtok nem számítanak elterjedtnek, az élelmiszerbiztonsági szabályozások és fogyasztói szokások miatt. Ezzel szemben számos világhírű sajt készül nyerstej felhasználásával, különösen Franciaországban és Svájcban. Ilyen például…
Fedezze fel az érlelt sonkák készítésének hagyományait és innovációit a NAK és a katalán IRTA Monells intézetének közös szervezésében.
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)
Adószám: 18399257-2-43
E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu
Zöld szám: +36 80 900 365
Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.