Mezőgazdasági termelés

  • A kezdeti nehézségek után – vontatott kelés, elcsúszott gyomirtás – a legtöbb helyen nagyon szépen fejlődnek a napraforgók, de ilyenkor se feledkezhetünk meg a tápanyagutánpótlásról, illetve a betegségekkel szembeni védekezésről sem.  

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködve a CSEBER Nonprofit Kft-vel népszerűsítésbe kezd tagjai körében a növényvédő szerrel szennyezett göngyölegek és csávázott vetőmagos zsákok visszagyűjtése kapcsán. A nyári gyűjtési szezon júniussal indult.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a klíma, a víz, a talaj és élővilág védelme, javítása, a mezőgazdasági termelés fenntarthatóságának biztosítása érdekében jelentette meg újabb kiadványát „Ültessük gyakorlatba a fenntarthatóságot!” címmel.

  • Az Agrárminisztérium közleményében ismertette, hogy 2021 őszén új agrár-környezetgazdálkodási felhívás (AKG) meghirdetését tervezi, 2022. január 1-jével kezdődő, 3 éves kötelezettségvállalási időszakkal, megemelt támogatási mértékekkel és a földhasználati kérdések rugalmas kezelésével.

  • A Magyar Államkincstár helyszíni ellenőrzések keretében ellenőrzi a VP4-10.1.1-15/16 Agrár-környezetgazdálkodási kifizetésekben, valamint a VP-4-11.1.-11.2.-15/18 Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása pályázatok kedvezményezettek területeit. A területhez kötődő helyszíni kötelmek ellenőrzései…

  • A Bizottság június 7-én közzétett jelentése szerint az Egyesült Királysággal folytatott kereskedelem erőteljes visszaesése volt a fő oka annak, hogy az agrár-élelmiszeripari termékek uniós exportja és importja 2021 január-februárjában jelentősen…

  • Az Európai Unióban 2021. huszonkettedik hetében a nehéz bárányár tekintetében minimális mértékben, de tovább folytatódott az ármérséklődés, valamint a könnyű bárányár tekintetében is árcsökkenés volt tapasztalható. 

  • A kártevők eltérően rajzanak, akár egy településen belül is különböző fogási eredményeket kaphatunk a különböző kártevőkről, ezért célszerű a saját fogási eredményeinkhez igazítani a növényvédelmi beavatkozásainkat.  

  • Az Európai Unióban 2021. huszonegyedik hetében a nehéz bárányár tekintetében tovább folytatódott az ármérséklődés a könnyű bárányár tekintetében azonban emelkedés volt tapasztalható. 

  • Az Európai Unió kiemelt célkitűzései között szerepel a fenntartható mezőgazdasági termelés kialakítása, melynek szerves részét képezik a zöldtrágya növények.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése